Sherrysill

Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Sherrysill

Krydda den goda matjessillen på ett annorlunda sätt med sherry, apelsin, lök och tomat. Du får en smakrikare och häftigare blandning när du slutligen tillsätter tabasco, vinäger och hackad dill i blandningen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Sherrysill

Ingredienser

3 portioner
300 g matjessillfiléer
3 tomater
1 apelsin
1 schalottenlök
2 msk tomatpuré
4 msk torr sherry
2 msk vinäger (ej balsamvinäger)
10 droppar tabasco
1 krm socker
1/2 tsk salt
2 msk hackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Min absoluta favorit både till jul och midsommar! jag hade ingen apelsin utan tog blodgrape istället. Och jag gillar sherrysmaken så jag brukar ta lite extra sherry, den här gången blev det La Guita.

    Katrina

  • god som attan, lätt att göra

    Anne

  • Oväntad favorit!

    Maria

Testa liknande recept

  • Tomatsill
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig sherryströmming
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sill med örter och brynt smör
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjesrulle
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Matjessill på grillen
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Carlssons delight
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad