Senapsöverbakad lax med primörsallad och limevinägrett

1
4
Senapsöverbakad lax med primörsallad och limevinägrett

Utsökt ugnsbakad lax under ett täcke av senap, äggulor och ströbröd. Till laxen serverar du nykokt potatis, en grönsallad med primörer och en lätt limevinägrett med smak av honung.

Senapsöverbakad lax med primörsallad och limevinägrett

Ingredienser

4 portioner

Senapsöverbakad lax

1 kg laxfilé med skinn
1 tsk salt
1 krm peppar
2 äggulor
3 msk senap
3 msk ströbröd

Limevinägrett

1 dl olivolja
skal och saft av 2 limefrukter
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kruka finhackad gräslök

Grönsallad med primörer

1/2 huvud lollo rossosallad
1/2 kruka rucolasallad
1 knippe primörmorötter med blast
1 pkt sockerärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Lotta

2006-04-14

Efter att ha dragit bort skinnet, smetade jag på grilljeringen och körde på högsta värmen i ugnen tills den blev gyllenbrun. Till fisken serverar jag kokt färskpotatis och en kall senapssås som jag slagit ihop efter eget huvud. Prova dig fram till rätta mängden för bästa resultat, jag har bara improviserat. Smaklig spis! 1,5 dl grädde, vispad 3 dl fraiche 2 dl majonnäs 1 tsk flytande honung salt, nymald vitmpeppar

Lotta

2006-04-14

Jag har köpt hel lax, med skinn runt om. Jag ugnssteker hela laxen, sedan lägger jag på "grilljeringen" och kör en gång till i ugnen, precis som med julskinkan

Eva

2006-03-27

Det står: Gör så här dd Vad betydet detta?