Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Senapsöverbakad lax med primörsallad och limevinägrett

Utsökt ugnsbakad lax under ett täcke av senap, äggulor och ströbröd. Till laxen serverar du nykokt potatis, en grönsallad med primörer och en lätt limevinägrett med smak av honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Senapsöverbakad lax: Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Ta bort ev. ben. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda äggulor med senapen och 3/4 av ströbrödet. Bre detta äver laxen och strö över resten av ströbrödet.
  4. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. (kan serveras varm, ljummen eller kall)
  5. Limevinägrett: Mixa alla ingredienser till dressingen och blanda sist i den finhackade gräslöken.
  6. Grönsallad med primörer: Skölj salladen och plocka den sedan i små fina blad. Lägg alla blad i en kökshandduk och vik försiktigt ihop handduken över salladen, för att få den så torr som möjligt.
  7. Skala och skiva morötter mycket tunt och lägg skivorna i iskallt vatten.
  8. Skölj och dela sockerärterna på längden i lite sneda bitar och lägg även dessa i det iskalla vattnet. (vattnet ska vara så kallt för att grönsakerna ska bli krispiga och fina)
  9. Servera laxen med sallad, limevinägrett och nykokt potatis vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
Senapsöverbakad lax
  • 1 kg laxfilé med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 äggulor
  • 3 msk senap
  • 3 msk ströbröd
Limevinägrett
  • 1 dl olivolja
  • skal och saft av 2 limefrukter
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka finhackad gräslök
Grönsallad med primörer
  • 1/2 huvud lollo rossosallad
  • 1/2 kruka ruccolasallad
  • 1 knippe primörmorötter med blast
  • 1 pkt sockerärtor
Lägg till i inköpslistan