Senapsöverbakad lax med primörsallad och limevinägrett
Utsökt ugnsbakad lax under ett täcke av senap, äggulor och ströbröd. Till laxen serverar du nykokt potatis, en grönsallad med primörer och en lätt limevinägrett med smak av honung.
Ingredienser
4 portioner
Senapsöverbakad lax
1 kg laxfilé med skinn
1 tsk salt
1 krm peppar
2 äggulor
3 msk senap
3 msk ströbröd
Limevinägrett
1 dl olivolja
skal och saft av 2 limefrukter
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kruka finhackad gräslök
Grönsallad med primörer
1/2 huvud lollo rossosallad
1/2 kruka rucolasallad
1 knippe primörmorötter med blast
1 pkt sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Efter att ha dragit bort skinnet, smetade jag på grilljeringen och körde på högsta värmen i ugnen tills den blev gyllenbrun. Till fisken serverar jag kokt färskpotatis och en kall senapssås som jag slagit ihop efter eget huvud. Prova dig fram till rätta mängden för bästa resultat, jag har bara improviserat. Smaklig spis! 1,5 dl grädde, vispad 3 dl fraiche 2 dl majonnäs 1 tsk flytande honung salt, nymald vitmpeppar
Lotta
2006-04-14Jag har köpt hel lax, med skinn runt om. Jag ugnssteker hela laxen, sedan lägger jag på "grilljeringen" och kör en gång till i ugnen, precis som med julskinkan
Lotta
2006-04-14Det står: Gör så här dd Vad betydet detta?
Eva
2006-03-27