Semmelcookies

Semmelcookies är den perfekta blandningen mellan klassisk semla och nybakad cookie. Här får du rostade sötmandlar, kardemumma och ljust muscovadosocker i en ljuvligt seg kaka med smak av semla. Om du vill få kakan till oanade höjder ska du absolut slänga på en klick nyvispad grädde på toppen.

Ingredienser
ca 16 st
2 dl sötmandel (2 dl motsvarar ca 120 g)
150 g smör (rumstempererat)
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl strösocker
1 ägg
3 1/3 dl vetemjöl (3 1/3 dl motsvarar ca 200 g)
2/3 dl dinkelmjöl (2/3 dl motsvarar ca 40 g)
2/3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 bittermandlar
Topping / att rulla i
2 tsk kardemummakärnor (+ ev extra till dekoration)
1/2 dl strösocker
vispgrädde att toppa med
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer