Salviakryddade renjärpar

Betyg 2.7 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Salviakryddade renjärpar

Ett smakrikt recept på salviakryddade renjärpar som du serverar med en fräsch persiljesallad och getostcrème. Du gör receptet av bland annat getfärskost, matyoghurt, viltfärs, salvia, grädde, tomat, matvete och tranbär.

Salviakryddade renjärpar

Ingredienser

4 portioner

Getostcrème

200 g getfärskost från t ex Herrö getgård eller naturell färskost och smulad chèvre (200 g getfärskost motsvarar 100 g naturell färskost och 100 g smulad chèvre)
1 dl matyoghurt (10 %)
2 msk honung
2 krm salt
1 krm peppar

Järpar

1 gul lök
400 g ren- eller annan viltfärs
2 msk hackad färsk salvia
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
3 krm peppar
olja
salt
svartpeppar

Persiljesallad

2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 burk matvete durum (à ca 400 g)
3 dl grovhackad persilja
2 msk torkade tranbär
3 msk kallpressad rapsolja
1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar

Gör så här

00:02:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jätte gott.

    Jenny

Testa liknande recept

  • Getostbollar med tranbär
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kålrabbisallad med äpple och getost
    Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvrepizza med grönkål
    Betyg 4.7 av 5.158 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chèvresallad med rödbetor och senapsdressing
    Betyg 4.1 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fjällripa med risotto på matvete
    Betyg 2.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad