Saltinbakad fisk

Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Saltinbakad fisk

När du gör saltinbakad fisk lagar du fisken i en skorpa av salt. Det är ett sätt att tillaga fisk som gör fisken både saftigare och ger den en fin sälta. Detta recept med fet fisk som lax, röding eller öring tillagas i ugnen. Allt du behöver är rikligt med salt samt lite vetemjöl. Saltskorpan äter man inte, men att ställa fram en hel saltinbakad fisk är en effektfullt sätt att servera!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

6 portioner
2 kg fet fisk t ex röding, regnbåge, öring, harr, lax eller sik
2 pkt grovsalt (à ca 800 g)
1 1/2 dl vetemjöl

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

Saltinbakade rödbetor
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Helgrillad fisk
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hakka-inspirerad saltkyckling
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lax på saltbädd med romsås och grönsaker
Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Enkel focaccia med torrjäst
Betyg 3 av 5.82 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grynkorv
Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad