Saltinbakad fisk

Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Saltinbakad fisk

När du gör saltinbakad fisk lagar du fisken i en skorpa av salt. Det är ett sätt att tillaga fisk som gör fisken både saftigare och ger den en fin sälta. Detta recept med fet fisk som lax, röding eller öring tillagas i ugnen. Allt du behöver är rikligt med salt samt lite vetemjöl. Saltskorpan äter man inte, men att ställa fram en hel saltinbakad fisk är en effektfullt sätt att servera!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

6 portioner
2 kg fet fisk t ex röding, regnbåge, öring, harr, lax eller sik
2 pkt grovsalt (à ca 800 g)
1 1/2 dl vetemjöl

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Saltinbakade rödbetor
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helgrillad fisk
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hakka-inspirerad saltkyckling
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grynkorv
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Enkel focaccia med torrjäst
    Betyg 3 av 5.82 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad