Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med varm chevré

Det här är en urläcker variant på chèvre chaud. Den runda sötman hos russin, portvin och balsamico ackompanjeras av en nötig vinägrett med hasselnötsolja och macedamianötter. Serveras med blandad sallad och rostade pinjenötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vinägrett: Vispa samman alla ingredienser till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg russin i en kastrull och tillsätt portvin och balsamicovinäger. Låt det koka till konsistensen blir lite tjockare och lite seg.
  3. Toasta brödet i ugn på grill.
  4. Skär chevrén i lagom bitar och lägg på brödet. Fortsatt toasta tills osten blir gyllenbrun.
  5. Blanda sallad, böngroddar och vinägrett.
  6. Fördela på tallrik och lägg på chevrétoasten. Strö över pinjenötter och häll på russinen i portvin och vinäger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 40 g russin
  • 1 dl portvin
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 12 små toasts (baguette i skivor)
  • 400 g chèvre
  • blandad sallad (t ex friseé, ruccola)
  • böngroddar
  • 40 g rostade pinjenötter
Vinägrett
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hasselnötsolja
  • 2 tsk balsamicovinäger
  • 1 msk hackade och rostade macedamianötter eller cashewnötter
  • 1 finhackad schalottenlök
  • salt
  • peppar från kvarnen
Lägg till i inköpslistan