Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Fläderlikör

Du gör enkelt egen fläderlikör genom att smaksätta Brännvin Special med färsk eller torkad fläderblom, enbär, pomeransskal, kummin och socker. Låt stå och dra innan likören kan serveras. Sötma och styrka går att justera efter hand.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg smaksättarna i en flaska och häll på Brännvin Special. Fyll på med socker beroende på smak och spritmängd. Det går också att använda råsocker eller flytande honung om man vill ha likören mer simmig.
  2. Låt flaskan stå i rumstemperatur under 10-14 dagar, men helst ännu längre. Skaka flaskan varje dag. Smaka av och filtrera eller sila bort örterna. Sötman och styrkan går att justera efter hand.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 klase färsk eller torkad fläderblom
  • 5 hackade enbär
  • 1 pomeransskal
  • 1 tsk kummin
  • 75 cl Brännvin special (34%)
  • 1 1/2 dl socker eller råsocker (1,5 dl socker motsvarar 1 dl flytande honung)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer