Saffransskorpor med mandel och clementinmascarpone

Saffransskorpor med mandel och clementinmascarpone, krispiga skorpor som passar suveränt till fikat. Skorporna får både smak och färg av saffran och mandlarna ger ett extra knaper till skorpan. Servera med en kräm av mascarpone och clementiner.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Ingredienser
75 st
100 g skållad skalad sötmandel
100 g smör eller margarin
3/4 dl råsocker
1/2 dl socker
2 ägg
1/2 g saffran
1 tsk socker att stöta med saffran
1 msk hett vatten
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
Clementinmascarpone
3 clementiner
250 g mascarpone
2 msk florsocker
Gör så här
00:20:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stmumsiga skorpor, man kan även blanda i småbitar av blockchoklad tillsammans med mandeln
Heléne
Supergott! Har delat med mig till hela bekantskapskretsen. Kan hålla med om att degen är för lös för att rulla, men det går att klicka ut den och sedan forma till den med mjölade händer. Det är mödan värt!!!!
Monika
Att baka detta recept med angiven mjölmängd är nästan omöjligt. 8-10 dl. mjöl är att rekommendera för att få en hanterbar deg och lagom fasta skorpor.
Emma