Saffransflarn

Saffranshavreflarn är en ny variant på det klassiska havreflarnet. Dessa spröda kakor passar perfekt till adventsmyset och kommer med största sannolikhet att bli en ny favorit.

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per flarn.
Energi207 KJ / 49 kCal
Fett3 g
Salt0.05 g
Kolhydrater6 g
Protein0.3 g
Kommentarer
12 stKörde dom i ugnen i 6:36 minuter. 😄 De ska helst bubbla och få lite små luftluckor innan man tar ut dom, så de er ut som äkta flarn.
Peter
EXTREMT snabbt och enkla att göra. Man tror att tesked i storlek blir för små men de smälter ut så tesked-storlek är perfekt för normalstort flarn. 😋🎅🏼🎄
Peter
Toppen recept och använt glutenfritt mjölmix för andra gången och de blir super goda. Gjorde dubbel sats med bara ett paket saffran. Lika god smak ändå.
Elvira
Magiskt goda, tog lite smält vit choklad på också, behöver jag säga att de snart är slut?
Linda
Supergoda! Toppade med chokladknappar, små sockergranar och snöflingor.
Camilla
Supergoda absolut. Fick dock inte mina att flyta ut som flarn ska.. Oklart varför men det kvittar egentligen. Supergoda!
Elenore
Insåg att min tesked nog var lika stor som matskedsmåttet 😄 Så mitt fel inte receptet!
Ellen
Jättegoda och smidigas, men klickade ut teskedsmått och fick bara 15 stycken!
Ellen
Blir jättebra glutenfria också, bytte ut vetemjölet mot bovetemjöl.
Anna
Jag har gjort med ICAs fiberberikade havregryn. Det blir inte knäckiga flarn men helt fantastiska lite sega saffranskakor.
Magnus