Sabayongratinerad frukt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sabayongratinerad frukt

En festlig efterrätt där syrliga frukter och bär gratineras med en smet gjord på socker, äggula och dessertvin. Sabayongratinerad frukt går ganska fort att tillaga men kräver noggrannhet när man värmer upp smeten.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C, övervärme eller "grill".
  2. Vispa äggulor och socker i en metallbunke tills blandningen är blek och pösig.
  3. Värm en kastrull med vatten som metallbunken passar i. Vattnet ska absolut inte koka, endast sjuda.
  4. Ställ skålen i kastrullen och fortsätt vispa, helst med elvisp. Tillsätt dessertvinet lite i taget och vispa tills såsen tjocknar. Det är viktigt att inte vattnet är för hett, då kan ägget i smeten stelna (koagulera).
  5. Ansa, skala och skär frukt och bär i bitar. Lägg på ugnssäkra assietter eller i en ugnssäker form. Ös sås över. Ställ in högst upp i ugnen under grillelementet i ca 1 minut tills såsen fått lite färg. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 6 äggulor
  • 90 g socker
  • 1 1/2 dl sött dessertvin
  • 300 g frysta, tinade eller färska jordgubbar
  • 4 kiwi
  • 4 apelsiner
  • 450 g blå vindruvor
Lägg till i inköpslistan