Sabayongratinerad frukt

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Sabayongratinerad frukt

En festlig efterrätt där syrliga frukter och bär gratineras med en smet gjord på socker, äggula och dessertvin. Sabayongratinerad frukt går ganska fort att tillaga men kräver noggrannhet när man värmer upp smeten.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997

Sabayongratinerad frukt

Ingredienser

8 portioner
6   äggulor
90 g  socker
1 1/2 dl  sött dessertvin
300 g  frysta, tinade eller färska jordgubbar
4   kiwi
4   apelsiner
450 g  blå vindruvor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Påskbakelse med vaniljmascarpone, kiwi och jordgubbar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Akaciasallad i wok
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktsallad med maränggrädde och daimkulor
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gino på grillen
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gino
Betyg 4.5 av 5.
142 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kiwitartelett
Betyg 2.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga