Rotfruktssoppa med saffran
En mustig och hälsosam rotfruktssoppa som passar perfekt att bjuda på en ruggig höstkväll. Ge soppan en härligt varm gul färg och en lyxigare smak med saffran. Strö över lite färsk persilja och servera med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk morötter
1/2 kålrot (à ca 800 g)
1 bit rotselleri (à ca 150 g)
1 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 dl röda linser
1 pkt saffran (à 0,5 g)
1 tsk socker
1/2 pressad citron (1/2 motsvarar ca 2 msk juice)
salt
vitpeppar
1 knippa persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Påminn om att linser bör blötläggas får att de ska bli bättre och större. Gott att äta en ruggig sommardag.
Anna sofia
2006-06-22