Rostad ramslöksdipp

Ramslök är en vild lök som är i säsong under maj till juni. Här får friterad ramslök sätta smak och färg på en majonnäsliknande dipp som även funkar fint som sås till fisk, kött eller sallad. Hittar du inte ramslök så kan du byta ut den mot salladslök eller stjälkarna på färsk lök.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi4308 KJ / 1030 kCal
Fett113 g
Salt2.63 g
Kolhydrater2 g
Protein5 g
Kommentarer
7 stUndrar hur många dagar håller den i kylen?
Ulrika
Hej Ulrika! Eftersom det är råa äggulor så brukar vi säga 4 dagar bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Gjorde den här och den blev bra, god smak och bra konsistens. Fick ihop den så att den blev som en dip. Det går inte att hitta färsk Ramslök så här års men det fungerade med finhackad fryst Ramslök, 2 paket a 40g använde jag. Man får passa sig för stänk , ett tips är att använda en 3L kastrull.
Sven thomas
Gjorde detta idag, blev ju ingen dipp precis, mer dressing trots att vi följde receptet med angivna mått. Smaken var jättegod men som sagt var, dressing, ingen fast dipp
Katarina
Ser nu att man ska låta dem ligga kvar... för att ge smak till oljan?
Monica
undrar varför man ska fritera dem först?
Monica
Hej! För att få fram en rostad smak. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Ja tänkte samma sak!
Helena
Håller med Marianne, hur skivar man blad? Och varför ska man göra det när allt ändå ska mixas? Konstigt recept.
Catarina
Hej Catarina! Ramslöksbladen ska strimlas/skivas i mindre delar för om den friteras hel så blir det trådigt när man ska mixa den. Hälsningar Elin
ICA-köket