Rostad pumpasoppa med kyckling

Laga en rostad pumpasoppa med kyckling – full av smak och protein. Går utmärkt att göra med tofu eller bönor om man vill byta ut kycklingen. Servera gärna Surdegsbröd med bakad vitlökskräm till.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g butternutpumpa
2 gula lökar
2 msk olivolja
2 krm salt
10 dl grönsaks- eller kycklingbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
ca 350 g kycklinglårfilé
1 förp babyspenat (à 65 g)
nymalen svartpeppar
1 citron (finrivet skal)
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1053 KJ / 252 kCal
Fett13 g
Salt4.5 g
Kolhydrater12 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stJättegod och relativt enkel att göra!
Marit
Supergoood! citronskalet var toppen och pumpan smälte i munnen. tog bröstfilé. kändes torrt så ska köra lår nästa gång som det står i receptet. den här kommer bli min nya comfort food
Nora
Jättegod soppa. Citronskalet på slutet gjorde susen!
Annette
Jättegod och höstig! Mustig men ändå fräsch. Jag hade glömt köpa citron så jag hade i lite Zeta citronolivolja i portionerna istället, gick fint!
Anna
Jättegod och höstig! Skulle ha stekt kycklingen innan så den fick lite yta så hade det sett mer aptitligt ut.
Oscar