Rostad pumpasoppa med kyckling

Laga en rostad pumpasoppa med kyckling – full av smak och protein. Går utmärkt att göra med tofu eller bönor om man vill byta ut kycklingen. Servera gärna Surdegsbröd med bakad vitlökskräm till.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g butternutpumpa
2 gula lökar
2 msk olivolja
2 krm salt
10 dl grönsaks- eller kycklingbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
ca 350 g kycklinglårfilé
1 förp babyspenat (à 65 g)
nymalen svartpeppar
1 citron (finrivet skal)
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1053 KJ / 252 kCal
Fett13 g
Salt4.5 g
Kolhydrater12 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer