Rosmarinstekta kycklinglårfiléer med äppelcidersås och broccolisallad

Ugnsstekt kycklinglårfilé som får hela matsalen att dofta av rosmarin. Serveras med en spännande sås på äppelcider och grädde och en jättegod broccolisallad med matvete, babyspenat och äppelklyftor.

Ingredienser
4 portioner
Sås
1 schalottenlök
1 tsk smör
3 dl äppelcider
1 kycklingbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
Kyckling
ca 600 g kycklinglårfiléer
1 msk smör
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar
Sallad
2 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning
250 g broccoli
1 rött äpple
1 rödlök
1 msk olivolja
65 g babyspenat
1 msk äppelcidervinäger
Gör så här
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
00:05:00
00:15:00
00:02:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stJag använde sparris och sockerrör istället för broccoli och risis istället för matvete. Stekte de i samma fett jag stekte kycklinglårfilé. Det var super gott och fräsch maträtt.
Hidajeta
Supergod & bra rätt när man äter många. Själv föredrar jag den som lunch snarare än middag, men det är givetvis smaksak och beroende på situation.
Linn
Fräscht och gott.
Ylva