Rosa laxbullar
Sätt en guldkant på vardagen genom att bjuda din familj på de här bedårande rosa laxbullarna med den krämiga såsen gjord på hummerfond och crème fraiche. Röda paprikor, haricots verts och skärbönor frästa i smör är mycket gott till fisken.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
Ingredienser
4 portioner
500 g laxfilé
1 liten purjolök
2 ägg
1 dl kvarg
2 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk hackad dill
1 tsk torkad dragon
salt
svartpeppar
1 - 2 msk smör eller margarin
Sås
2 dl mjölk eller vatten
2 dl lätt crème fraiche
1 - 1 1/2 msk konc hummerfond
ev 1 msk hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det var ingen rosa färg här inte, mest gulgrönt. Smaken ratades av samtliga i familjen. Kommer inte göra det här igen.
Rebecca
2023-03-06Jättegott och ganska enkelt . . . Byt till vanlig creme fraishe och det blir en mycket god bjudrätt!
Åke
2008-12-05Jag är gärna lat i köket, så jag bredde ut smeten i en smord ugnsform, strödde lite ströbröd över o lade några små smörklickar på med o ställde in i ugnen 175 grader 20-30 min o höjde till 225 i ytterligare 10 minuter. Det blev hur gott som helst det med. Jag tillät mig dessutom att byta såsen till Hollandässås gjort på pulver o hade till liksom kokt potatis o grönsaker. Det blev festligt o mycket gott det med.
Mona
2008-10-19