Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Rosa laxbullar

Sätt en guldkant på vardagen genom att bjuda din familj på de här bedårande rosa laxbullarna med den krämiga såsen gjord på hummerfond och crème fraiche. Röda paprikor, haricots verts och skärbönor frästa i smör är mycket gott till fisken.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort skinnet och bena ur laxfilén. Skär fisken i tärningar och lägg dem i matberedare eller mixer. Skölj, strimla och tillsätt purjolöken i mixern.
  2. Blanda ner ägg, kvarg, majsstärkelse, dill, dragon, salt och svartpeppar. Mixa till en slät jämn smet.
  3. Forma äggstora bullar med hjälp av en matsked och fuktad hand. Stek dem runt om i 4-6 minuter. Ta upp dem.
  4. Häll mjölk eller vatten och crème fraiche i stekpannan. Smaksätt med hummerfond och dill. Låt såsen koka ihop så att den blir en aning krämig. Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Lägg fiskbullarna i såsen.
  5. Servera gärna med citronklyftor, en ljummen krispig sallad gjord på lättfrästa haricots verts, skärbönor och röd paprika, samt en fräsch vinägrett till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut mjölken eller byt till ris-, soja- eller havrebaserat ersättningsalternativ, använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé
  • 1 liten purjolök
  • 2 ägg
  • 1 dl kvarg
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt och svartpeppar
  • 1 - 2 msk smör eller margarin
Sås
  • 2 dl mjölk eller vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 - 1 1/2 msk konc hummerfond
  • ev 1 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer