Rosa laxbullar

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
3
Rosa laxbullar

Sätt en guldkant på vardagen genom att bjuda din familj på de här bedårande rosa laxbullarna med den krämiga såsen gjord på hummerfond och crème fraiche. Röda paprikor, haricots verts och skärbönor frästa i smör är mycket gott till fisken.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Rosa laxbullar

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé
1 liten purjolök
2 ägg
1 dl kvarg
2 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk hackad dill
1 tsk torkad dragon
salt
svartpeppar
1 - 2 msk smör eller margarin

Sås

2 dl mjölk eller vatten
2 dl lätt crème fraiche
1 - 1 1/2 msk konc hummerfond
ev 1 msk hackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Det var ingen rosa färg här inte, mest gulgrönt. Smaken ratades av samtliga i familjen. Kommer inte göra det här igen.

Rebecca

2023-03-06

Jättegott och ganska enkelt . . . Byt till vanlig creme fraishe och det blir en mycket god bjudrätt!

Åke

2008-12-05

Jag är gärna lat i köket, så jag bredde ut smeten i en smord ugnsform, strödde lite ströbröd över o lade några små smörklickar på med o ställde in i ugnen 175 grader 20-30 min o höjde till 225 i ytterligare 10 minuter. Det blev hur gott som helst det med. Jag tillät mig dessutom att byta såsen till Hollandässås gjort på pulver o hade till liksom kokt potatis o grönsaker. Det blev festligt o mycket gott det med.

Mona

2008-10-19

Testa liknande recept

Smörbakad purjolök med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Råkost på morot och rostat vete
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Spättafilé med baconpotatis
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dragonsmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dragonsenap
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga