Rödvinsglögg utan tillsatt socker

När decemberkylan kommer är det härligt att värma sig med hemmagjord glögg. Den är inte helt sockerfri - istället får den sin aromatiska sötma från äppelmust och russin. Då även rödvin kan innehålla socker är det en bra idé att kika på etiketten och välja ett med mindre än 3 gram socker.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är per dl.
Energi291 KJ / 69 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater7 g
Protein0.3 g
Kommentarer
5 stFinns påse med färdig glöggkrydda. Och recept på påsen. Toppen!
Malin
Det ska naturligtvis vara: Som om Russin och Äppelmust inte skulle innehålla socker!!! Kroppen kan inte skilja på om sockret kommer från russin/äppeljuice eller från strösocker! Detta är ingenting för diabetiker!!!
Jan
Som om Russin och Äppelmust skulle innehålla socker!!! Kroppen kan inte skilja på om sockret kommer från russin/äppeljuice eller från strösocker! Detta är ingenting för diabetiker!!!
Jan
Blev också lite fel i farten när jag läste först, kanske lättare att undvika misstag om man noterar att det är 7,5 dl rött vin på receptet! :)
Lisa
Tack Lisa för din kommentar. Vi har nu förtydligat i receptet, så man slipper räkna om från cl mitt i julensförberedelser :) Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Om man silar bort russin m m kan det väl omöjligen bli 9 dl glögg? Det tillsätts ju bara 2,75 dl vätska! Jag gjorde dubbel sats och fick knappt 5 dl.
Karolin
Hej Karolin! 75 cl är ju 750 ml (en hel flaska), så då blir det ju 9 dl med all vätska. Hälsningar Michelle
ICA-köket