Rödvinsglögg utan tillsatt socker
När decemberkylan kommer är det härligt att värma sig med hemmagjord glögg. Den är inte helt sockerfri - istället får den sin aromatiska sötma från äppelmust och russin. Då även rödvin kan innehålla socker är det en bra idé att kika på etiketten och välja ett med mindre än 3 gram socker.
Ingredienser
ca 9 dl
1 dl russin
2 dl äppelmust
1 flaska rött vin (à 750 ml)
2 bitar torkad ingefära
1 bit torkat pomeransskal
2 kanelstänger
10 kryddnejlikor
1/2 tsk hel kardemumma
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är per dl.
Energi291 KJ / 69 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater7 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Jag "älskar" grejer utan tillsatt socker. Men när tillsatserna är t ex russin (ca 60 g socker/100 gram) så är det ju vilseledande. Nu har ju jag själv hyfsad koll, men så många gånger någon fixat speciellt till mig, pga min diabetes... och så måste jag säga nej tack. Av ren snällhet har de letat upp recept som detta...
Tina
2022-11-11Blev också lite fel i farten när jag läste först, kanske lättare att undvika misstag om man noterar att det är 7,5 dl rött vin på receptet! :)
Lisa
2021-11-27Tack Lisa för din kommentar. Vi har nu förtydligat i receptet, så man slipper räkna om från cl mitt i julensförberedelser :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-11-29Om man silar bort russin m m kan det väl omöjligen bli 9 dl glögg? Det tillsätts ju bara 2,75 dl vätska! Jag gjorde dubbel sats och fick knappt 5 dl.
Karolin
2019-12-23Hej Karolin! 75 cl är ju 750 ml (en hel flaska), så då blir det ju 9 dl med all vätska. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-01-03