Rödkålspudding på nötfärs och dinkel med rårörda lingon och knäckebröd
![Rödkålspudding på nötfärs och dinkel med rårörda lingon och knäckebröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ett matigt recept på god husmanskost med rödkålspudding på nötfärs och dinkel med rårörda lingon och knäckebröd. Du tillagar puddingen av kål och en kryddig blandning av nötfärs i ugn. Utsökt och mättande!
![Rödkålspudding på nötfärs och dinkel med rårörda lingon och knäckebröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 dl hel dinkel
4 dl vatten
1 rödkålshuvud (1 huvud motsvarar ca 1 kg)
2 msk smör
salt och peppar
2 msk sirap
1/2 gul lök
400 g nötfärs
1 ägg
2 dl kalvfond (fond och vatten)
4 dl lingon
1 dl socker
knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer