Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödkålspudding på nötfärs och dinkel med rårörda lingon och knäckebröd

Ett matigt recept på god husmanskost med rödkålspudding på nötfärs och dinkel med rårörda lingon och knäckebröd. Du tillagar puddingen av kål och en kryddig blandning av nötfärs i ugn. Utsökt och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Koka dinkel i vatten i 15-20 minuter
  3. Skär bort roten från kålhuvudet och hacka kålen. Fräs lite i taget av kålen i smör, salta och peppra. Tillsätt sirap och häll på vatten. Låt kålen småkoka tills den mjuknar, ca 5 minuter.
  4. Skala och hacka lök fint. Fräs löken snabbt i smör utan att den får färg. Blanda färs, ägg, fräst lök, och dinkel. Salta och peppra
  5. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Lägg sedan hela färsblandningen och avsluta med ett lager av resten av kålen. Häll över kalvfond. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter
  6. Rör under tiden ihop lingon och socker. Servera med knäckebröd och en god ost!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl hel dinkel
  • 4 dl vatten
  • 1 rödkålshuvud (1 huvud motsvarar ca 1 kg)
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 msk sirap
  • 1/2 gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl kalvfond (fond och vatten)
  • 4 dl lingon
  • 1 dl socker
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan