Rödkål med timjanvinägrett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rödkål med timjanvinägrett

Tjusig finstrimlad rödkål, fetaost och rostade solrosfrön i en enkel vinägrett av olivolja och balsamvinäger. En fräsch rödkålssallad som passar till skinka, köttbullar, revbensspjäll eller andra kötträtter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finstrimla rödkålshuvud och lägg i en bunke.
  2. Blanda olivolja, vit balsamvinäger och hackad färsk timjan. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
  3. Häll timjanvinägretten över rödkålen och blanda runt. Smula ner fetaost. Strö över rostade solrosfrön.

Tips

Supersallad till skinka, köttbullar och revbensspjäll!

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 rödkålshuvud (à 1 kg)
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 kruka hackad färsk timjan
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g fetaost
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
Lägg till i inköpslistan