Rödkål med timjanvinägrett

Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
1
Rödkål med timjanvinägrett

Tjusig finstrimlad rödkål, fetaost och rostade solrosfrön i en enkel vinägrett av olivolja och balsamvinäger. En fräsch rödkålssallad som passar till skinka, köttbullar, revbensspjäll eller andra kötträtter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Rödkål med timjanvinägrett

Ingredienser

6 portioner
1/2 rödkålshuvud (à 1 kg)
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1/2 kruka hackad färsk timjan
2 krm flingsalt
1 krm svartpeppar
200 g fetaost
1/2 dl rostade solrosfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Det var en supergod sallad pa julbordet! Men jag tanker servera den till flera kottratter. Blandningen mellan sott, salt, ort och notsmak var en harlig kombination.

Elisabeth

2009-12-28

Testa liknande recept

Spenatsallad med fetaost
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Broccoli- och fetaostsallad
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad rödkål med chilikräm och pistagenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbssallad
Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt fläskfilé, fetaost och rödbetssallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hasselbackskyckling med fetaost och krämig örtröra
Betyg 4.2 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga