Rödbetstårta med vinkokta rödbetor & morötter
Vill du imponera på dina gäster så prova denna rödbetstårta med vinkokta rödbetor och morötter. En annorlunda tårta med frukter, bär och rotsaker i skön mix på en kakbotten som du fyller med färskost, rödbetor och choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
8 bitar
1 gulbeta
2 små morötter (gärna olika färger)
ca 200 g melon t ex galia eller cantaloupe
1 nektarin eller persika
2 dl torrt vitt vin
1/2 dl socker
1 citron
Botten
200 g kakor t ex digestive eller kolasnittar
1 ägg
50 g smör
1/2 dl vetemjöl
Fyllning
100 g vit choklad
2 kokta, skalade och klyftade rödbetor
400 g färskost
2 ägg
färskpressad juice av 1 1/4 citron
1/2 dl honung
vinbär och hallon till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Går den här att frysa?
Hillevi
2024-08-26Hej Hillevi! Det är inte något vi har provat men om jag får dra till med en gissning så skulle jag säga ja. Så om du vågar prova så hör gärna av dig sen och berätta hur det gick! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-26