Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetstårta med vinkokta rödbetor & morötter

Vill du imponera på dina gäster så prova denna rödbetstårta med vinkokta rödbetor och morötter. En annorlunda tårta med frukter, bär och rotsaker i skön mix på en kakbotten som du fyller med färskost, rödbetor och choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ta fram ingredienserna till fyllningen i god tid och låt dem bli rumsvarma.
  3. Skala och skär gulbeta och morötter i tunna klyftor eller stavar. Kärna ur och skala melonen. Skär den och nektarinen i tunna klyftor.
  4. Koka upp vin och socker. Skala en remsa av citronen med en potatisskalare och lägg i den.
  5. Koka gulbeta och morötter 4–5 minuter, tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll lagen över grönsakerna och melon- och nektarinklyftorna. Låt svalna till serveringen.
  6. Botten: Kör kakor, ägg, smör och vetemjöl till en mjuk smet i en matberedare. Bred ut den i en springform, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar). Ställ in i ugnen 10–15 minuter, tills bottnen har stelnat utan att ta färg. Sänk ugnsvärmen till 150°C.
  7. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Mixa rödbetorna fint. Vispa övriga ingredienser till en slät smet. Tillsätt den smälta chokladen och rödbetsmoset under fortsatt vispning/mixning.
  8. Häll smeten över bottnen i formen. Ställ in i ugnen tills kakan stelnat utan att ta färg, ca 25 minuter. Låt den svalna helt. Lossa formen.
  9. Lägg upp tårtan på ett fat. Garnera med frukt- och grönsakssalladen och bären.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 1 gulbeta
  • 2 små morötter (gärna olika färger)
  • ca 200 g melon t ex galia eller cantaloupe
  • 1 nektarin eller persika
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1/2 dl socker
  • 1 citron
Botten
  • 200 g kakor t ex digestive eller kolasnittar
  • 1 ägg
  • 50 g smör
  • 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
  • 100 g vit choklad
  • 2 kokta, skalade och klyftade rödbetor
  • 400 g färskost
  • 2 ägg
  • färskpressad juice av 1 1/4 citron
  • 1/2 dl honung
  • vinbär och hallon till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?