Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Röd tomatsåsdipp

Det blir inte mycket enklare än så här! Du hackar bara de soltorkade tomaterna och blandar med fyllig crème fraiche, vitlök, tomatpuré, timjan och het sambal oelek och kan sedan servera dina gäster den här smarriga röda tomatsåsdippen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka de soltorkade tomaterna.
  2. Blanda samtliga ingredienser.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 10 marinerade soltorkade tomater
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • timjan
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan