Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Röd lasagne med sötpotatis

En variant på lasagne som blir vackert röd tack vare rödbetorna. Fluffigt potatismos på exempelvis sötpotatis kombineras med en söt och syrlig aprikosröra där ingefära, apelsin och sweet chili sticker ut. Lasagnen blir en färgklick i vardagen!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sötpotatismos: Skala och tärna sötpotatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Häll av vattnet och pressa potatisen till mos. Lägg tillbaka moset i kastrullen och späd med varm mjölk och smör till lagom konsistens. Krydda moset med salt och peppar.
  3. Aprikosröra: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och slanta morötterna. Fräs alltsammans i lite olja.
  4. Dela aprikoserna på längden och rör ner dem i kastrullen. Häll på buljongen och låt alltsammans sjuda på medelgod värme tills morötterna är mjuka med tuggmotstånd.
  5. Riv ner färsk ingefära, häll på apelsinsaften och smaka av röran med sweet chilisås. Det ska bli sötstarkt och syrligt.
  6. Skala och grovriv rödbetorna. Koka upp vatten och rödbetor i en kastrull. Salta som vanligt pastavatten. Droppa i lite olja så klibbar inte pastan.
  7. Lägg i lasagneplattorna och koka dem mjuka. Fiska upp dem försiktigt och låt dem rinna av innan du lägger upp dem med en klick mos i mitten och röran runt om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 lasagneplattor
  • 2 råa rödbetor
Sötpotatismos
  • 2 sötpotatisar (eller rotfruktsmos gjort på kålrot, morot, selleri och potatis)
  • 1 dl mjölk
  • smör
  • salt och peppar
Aprikosröra
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stora soppmorötter
  • olivolja
  • 1 påse mjuka aprikoser (à ca 250 g)
  • 1 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
  • ca 1 msk färsk, riven ingefära
  • saften av 1 apelsin
  • 2 tsk sweet chili
Lägg till i inköpslistan