Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rispanna med salami och oliver

God rispanna med kort tillagningstid vilket gör denna panna till en perfekt vardagsmiddag. Rispannan med salami och oliver har en god smak av färsk parmesanost och rikligt med basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt riset och låt fräsa med någon min under omrörning.
  2. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 20 min.
  3. Skär salamin i tunna strimlor. Hacka basilikan grovt. Vänd ner salami, basilika, oliver och ost i det färdiga riset. Rör om tills osten smält.
  4. Servera rispannan med tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 100 g salami
  • 1 kruka basilika
  • 15 svarta oliver med kärnor
  • 2 dl färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan