Risotto alla vodka med burrata

Laga en risottovariant på den trendiga vodkapastan! Den ljuvliga smakkombinationen av tomat, grädde och vodka får här ta plats i en krämig risotto som toppas med burrata.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Ingredienser
4 portioner
4 msk konc kyckling eller grönsaksfond
ca 14 dl vatten
3 schalottenlökar
4 msk smör
3/4 dl tomatpuré
1/2 - 1 tsk chiliflakes
4 dl risottoris
1 dl torrt vitt vin
1/2 dl vodka
1/2 dl vispgrädde
2 dl finriven parmesan
2 burrata (à 100 g)
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3260 KJ / 779 kCal
Fett39 g
Salt2.16 g
Kolhydrater72 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stOtroligt gott! Bjöd på denna rätt och alla var imponerade. Det var så gott! Så mycket smak med så få och ganska enkla ingredienser. Prova!!
Gabriella
Mycket gott, hakade upp lite sparris och smörstekte det till, var ett bra tillägg tyckte vi.
Tobias
Riktigt gott! Detta kommer vi laga många gånger!
Annika
Jättegott! Som vanligt med risotto tar det längre tid men det gör inte så mycket.
Camilla
En klar favorit framöver på risotto. Mycket god o krämig.
Kristina
Väldigt god! Testade alla risotto i detta nummer av buffé och detta var enligt mig vinnaren.
Kristin
Kan man göra en variant med svenska kultulturspannmål istället? Typ korn istället för ris?
Johanna
Hej Johanna! Ja, det går säkert jättebra! Var lite försiktig med att spä mot slutet för den kan blir lite lösare än med ris. Vänlig hälsning Tove
ICA-köket
Det är inte äckligt, men smakar precis som korvstroganoff utan korv, så tyvärr ingen hit för mig.
Signe
Supergott och enkelt 😋 Kommer bli en ny favorit!
Catherine
Håller med Jessica, den smakade verkligen stroganoff 😅 men den var god
Molly