Risotto alla vodka med burrata

Laga en risottovariant på den trendiga vodkapastan! Den ljuvliga smakkombinationen av tomat, grädde och vodka får här ta plats i en krämig risotto som toppas med burrata.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Ingredienser
4 portioner
4 msk konc kyckling eller grönsaksfond
ca 14 dl vatten
3 schalottenlökar
4 msk smör
3/4 dl tomatpuré
1/2 - 1 tsk chiliflakes
4 dl risottoris
1 dl torrt vitt vin
1/2 dl vodka
1/2 dl vispgrädde
2 dl finriven parmesan
2 burrata (à 100 g)
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3260 KJ / 779 kCal
Fett39 g
Salt2.16 g
Kolhydrater72 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stMycket gott, hakade upp lite sparris och smörstekte det till, var ett bra tillägg tyckte vi.
Tobias
Riktigt gott! Detta kommer vi laga många gånger!
Annika
Jättegott! Som vanligt med risotto tar det längre tid men det gör inte så mycket.
Camilla