Risgrynsplättar

Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Risgrynsplättar

Risgrynsplättar är gott som mellanmål året runt. Enkelt och smarrigt – knäck ägget i en bunke och rör ner gröten. De söta plättarna är goda att servera med kanel och ett rivet äpple.

Risgrynsplättar

Ingredienser

2 portioner
1 ägg
2 dl risgrynsgröt
1/2 msk smör

Till servering

rivet äpple
kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Det behövs mjöl i för att man ska kunna steka och vända dom, färdig risgrynsgröt är alldeles för lös/Monica

    Monica

  • Riktigt goda, men de går sönder jättelätt när man ska vända på dem.

    Vincent

  • Trevlig variant att göra på grötrester, bra att inte göra dom för stora för dom är enklare att vända när dom är små.

    Susanne

Testa liknande recept

  • Mangofrutti
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gröt med banan och jordnötssmör
    Betyg 4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mandelquinoa med äpple
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blåbärsgröt på mannagryn
    Betyg 4.2 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bananplättar
    Betyg 4.1 av 5.535 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad