Red velvet cake med jordgubbar

Betyg 3.5 av 5.
81 personer har röstat
12
Red velvet cake med jordgubbar

Denna praktfulla Red velvet cake med söta jordgubbar är en given favorit på sommarkalaset. Din rödbruna kaka är i perfekt kontrast mot den kritvita, goda frostingen som återfinns både i och på din tårta. Garnera med vackra jordgubbar och servera.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Red velvet cake med jordgubbar

Ingredienser

10 bitar

Kaka

smör eller ströbröd till formen
3 1/2 dl strösocker
2   ägg
3 1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  bikarbonat
1/2 tsk  salt
1 1/2 msk  kakao
1 tsk  vaniljsocker
1 msk  vitvinsvinäger
1 dl  raps- eller solrosolja
2 1/2 dl  filmjölk
1 1/2 msk  röd hushållsfärg

Cream Cheese Frosting

600 g  färskost
4 1/2 dl  florsocker
3 msk  färskpressad limejuice (2-3 st)
1/2 msk  rivet skal av lime

Till garnering

1   liter rensade jordgubbar

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, filmjölk och färskost.

Gör så här

Tips

Skiva hälften av jordgubbarna och lägg mellan lagren i tårtan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
81 personer har röstat

Kommentarer

Tack för ditt svar! Hjälper inte att visa med elvisp, det gjorde jag. Den blir väldigt rinnig i alla fall.

Linda

2024-03-26

Hej igen Linda! Det är ju trist när det blir så. Vi har precis provlagat den igen och den blir fast för oss efter ca 4 minuter med elvisp. Men det kan ju skilja sig mellan olika färskostar kanske. Men nu har vi i alla fall minskat på limen så är det lättare att få den fastare. Och det blir ju ändå god limesmak av allt skal. :)

Redaktionen

2024-03-26

Undrar om ni har provbakat detta recept för det är något väldigt fel. Om man gör frostingen enligt receptet ovan så blir den absolut inte krämig och vit. Den blir väldigt rinnig. Eller så är receptet för frostingen fel, kanske det ska vara 14,5 dl florsocker. Något att ta med sig när man bakar denna kaka.

Linda

2024-03-26

Tack för din kommentar Linda! Vad tråkigt att frostingen blev lös. Vi har nu förtydligat i texten att man ska vispa med elvisp ett par minuter så att frostingen går ihop. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-03-26

Kan man baka kakan några dagar innan tårtan ska ätas?

Elizabeth

2022-03-31

Tårtan går bra att baka i förväg. I alla fall en dag innan den ska ätas. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-26

Näringsvärde per portion

Energi2577 KJ / 616 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater80 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Förenklade amerikanska pannkakor
Betyg 4.1 av 5.
478 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Red velvet cupcakes
Betyg 3.1 av 5.
205 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakspannacotta
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjort smör
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nypon- och fildrink
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äggost
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga