Red velvet cake med jordgubbar
Denna praktfulla Red velvet cake med söta jordgubbar är en given favorit på sommarkalaset. Din rödbruna kaka är i perfekt kontrast mot den kritvita, goda frostingen som återfinns både i och på din tårta. Garnera med vackra jordgubbar och servera.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
10 bitar
Kaka
smör eller ströbröd till formen
3 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl raps- eller solrosolja
2 1/2 dl filmjölk
1 1/2 msk röd hushållsfärg
Cream Cheese Frosting
600 g färskost
4 1/2 dl florsocker
3 msk färskpressad limejuice (2-3 st)
1/2 msk rivet skal av lime
Till garnering
1 liter rensade jordgubbar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2577 KJ / 616 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater80 g
Protein8 g
Kommentarer
Kan man byta ut vitvinsvinäger till äppelcidervinäger?
Viktoria
2024-08-02Hej Viktoria! Ja, det går superbra! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-04Tack för ditt svar! Hjälper inte att visa med elvisp, det gjorde jag. Den blir väldigt rinnig i alla fall.
Linda
2024-03-26Hej igen Linda! Det är ju trist när det blir så. Vi har precis provlagat den igen och den blir fast för oss efter ca 4 minuter med elvisp. Men det kan ju skilja sig mellan olika färskostar kanske. Men nu har vi i alla fall minskat på limen så är det lättare att få den fastare. Och det blir ju ändå god limesmak av allt skal. :)
Redaktionen
2024-03-26Undrar om ni har provbakat detta recept för det är något väldigt fel. Om man gör frostingen enligt receptet ovan så blir den absolut inte krämig och vit. Den blir väldigt rinnig. Eller så är receptet för frostingen fel, kanske det ska vara 14,5 dl florsocker. Något att ta med sig när man bakar denna kaka.
Linda
2024-03-26Tack för din kommentar Linda! Vad tråkigt att frostingen blev lös. Vi har nu förtydligat i texten att man ska vispa med elvisp ett par minuter så att frostingen går ihop. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-03-26