Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Råraka med kycklingröra

Råraka som du steker till den får en krispig yta och en vacker gyllenbrun färg. Magnifik kycklingröra blandad med koriander och äppelbitar och klickas på råkakan. En utmärkt smakkombination som kommer att bli en vardagsfavorit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv potatisen på matberedarens fina skiva. Krama ur vätskan. Salta och peppra.
  2. Hetta upp en panna med lite olja och stek i omgångar tunna rårakor, ca 2 minuter på varje sida. Lägg upp på tallrikar.
  3. Grovhacka koriandern. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda koriander och äpple med kycklingröran*. Fördela på rårakorna.
  4. Servera med grönsallad och tomatklyftor samt lite bröd. Avrunda med färsk frukt.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören och persika som frukt.

*Kycklingcurryröra är en färdigprodukt som finns i kyldisken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 äpple
  • 1 ask curryröra med kyckling
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2265 kJ / 541 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden