Raggvåfflor med kräftröra

Betyg 2.8 av 5.
86 personer har röstat
7
Raggvåfflor med kräftröra

Ett utsökt recept på krispiga raggvåfflor med kräftröra som är Västergötlands moderna landskapsrätt. Du gör våfflorna och röran av bland annat mjölk, mjöl, potatis, kräftstjärtar, majonnäs, citron och dill. Utsökt till förrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Raggvåfflor med kräftröra

Ingredienser

4 portioner

Raggvåffelsmet

5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl rapsolja
500 g potatis (fast sort)
flytande margarin

Kräftröra

1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
1/2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl finskuren dill
1 tsk hel kummin
1 1/2 tsk brännvin tex OP (kan uteslutas)
1 krm salt
1 krm peppar
100 g forell- eller laxrom

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
86 personer har röstat

Kommentarer

Kalasgott! Dubblade mängden olja och smörade laggen ordentligt. Åt färdig skagenröra och citronsyrad rödlök till - mums!

Kim

2021-03-09

Fastnade i våffeljärnet till den milda grad så jag får kassera det

Tore

2020-08-20

Hällde i lite OP, mängd enligt recept. Tyvärr, röran blev för lös...

Evi

2020-06-19

Testa liknande recept

Hemgjord björksnaps
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kavringskanapé med rödbetsgravad lax
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Croffles - Croissantvåfflor
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokosvåfflor
Betyg 2.5 av 5.
89 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga