Raggvåfflor med kräftröra
Ett utsökt recept på krispiga raggvåfflor med kräftröra som är Västergötlands moderna landskapsrätt. Du gör våfflorna och röran av bland annat mjölk, mjöl, potatis, kräftstjärtar, majonnäs, citron och dill. Utsökt till förrätt!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
Ingredienser
4 portioner
Raggvåffelsmet
5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl rapsolja
500 g potatis (fast sort)
flytande margarin
Kräftröra
1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
1/2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl finskuren dill
1 tsk hel kummin
1 1/2 tsk brännvin tex OP (kan uteslutas)
1 krm salt
1 krm peppar
100 g forell- eller laxrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kalasgott! Dubblade mängden olja och smörade laggen ordentligt. Åt färdig skagenröra och citronsyrad rödlök till - mums!
Kim
2021-03-09Fastnade i våffeljärnet till den milda grad så jag får kassera det
Tore
2020-08-20Hällde i lite OP, mängd enligt recept. Tyvärr, röran blev för lös...
Evi
2020-06-19