Rådjursgryta med syltlök och timjan

Betyg 4.3 av 5.68 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Rådjursgryta med syltlök och timjan

Mäktig och förstklassig rådjursgryta, som är idealisk att servera en blåsig höstdag. Syltlök, timjan, gin och grönpeppar är bara några av smakerna som köttet sveps in i och som gör det alldeles underbart.

Rådjursgryta med syltlök och timjan

Ingredienser

4 portioner
1 msk smör eller margarin
600 g grytbitar av rådjur alt älg eller nöt
1 tsk salt
1 tsk grönpeppar
4 dl vatten
3 msk viltfond eller kalvfond
3 msk gin
3 morötter
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk gelé
1/2 knippe timjan (färsk eller kruka)
1 dl syltlök

Gör så här

01:00:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Blev jättegott. Jag hade rådjur. Hade i 2 krossade vitlöksklyftor också som fick fräsa med köttet innan vatten mm. Använde torkad timjan och därför fick även timjanen fräsa med köttet innan vatten mm.

    Cecilia

  • Jättegod gryta men jag håller med om att lite mer grönsaker i gör susen så det åkte ner lite broccoli och champinjoner också! Så gott!

    Anders

  • Hade denna som grund, sedan med hjälp av tidigare kommentarer, gjorde jag en egen mix. Med lite vitlök i, bytte gin med vitt vin, mera morötter, lade i stekta champinjoner, och hade mer vätska i (grädde, vatten +vin) Mycket gott! Bättre än rådjursgrytan jag har gjort innan; ny favorit! Serverades med sallad och friterade jumbo-pommes. 😋

    Katrine

  • Jätte gott. Uteslöt ginet. Blev väldigt mört. Hela familjen åt med god aptit!

    Malin

  • Så gott en höstig dag som idag. Följde receptet precis och det blev fantastiskt. Serverade med klyftpotatis och extra gelé. Viktigt att verkligen bryna köttbitarna separat först.

    Åsa

  • Mycket god och mört kött. La till röd lök, champinjoner och mer morot. Kokade köttet i tryckkokare en timma och sedan ytterligare 20 min med grädde och övriga ingredienser.

    Jenny

  • Hade ingen syltlök men körde med finhackad schalottenlök, hackade vitlöksklyftor och istället för gin tog jag vitt matlagningsvinet. Fräste även champinjoner och la i. Blev sagolikt gott. Körde i tryckkokare en timme, sen föll köttet isär.

    Martin

  • <Håller med ang koktid.Beror iof vilken del av köttet man avser att använda.Själv körde jag 45 min på en grytbitar på råfransyska.

    Marko

  • Koka rådjurskött i 2 timmar??? Älg eller nöt, självklart, men inte rå.

    Sten

  • Mycket gott recept , men som andra kommentatorer har det fått koka över 2 timmar innan köttet var klart. Tillsatte dessutom lök, fler morötter och svamp. Det blev superbt gott.

    Christer

Testa liknande recept

  • Björnbärssylt med gin
    Betyg 4.4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Viltgryta
    Betyg 3.4 av 5.181 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Basil smash
    Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • White Lady
    Betyg 3.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad