Rådjursgryta med syltlök och timjan

Mäktig och förstklassig rådjursgryta, som är idealisk att servera en blåsig höstdag. Syltlök, timjan, gin och grönpeppar är bara några av smakerna som köttet sveps in i och som gör det alldeles underbart.

Ingredienser
4 portioner
1 msk smör eller margarin
600 g grytbitar av rådjur alt älg eller nöt
1 tsk salt
1 tsk grönpeppar
4 dl vatten
3 msk viltfond eller kalvfond
3 msk gin
3 morötter
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk gelé
1/2 knippe timjan (färsk eller kruka)
1 dl syltlök
Gör så här
01:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
14 stBlev jättegott. Jag hade rådjur. Hade i 2 krossade vitlöksklyftor också som fick fräsa med köttet innan vatten mm. Använde torkad timjan och därför fick även timjanen fräsa med köttet innan vatten mm.
Cecilia
Jättegod gryta men jag håller med om att lite mer grönsaker i gör susen så det åkte ner lite broccoli och champinjoner också! Så gott!
Anders
Hade denna som grund, sedan med hjälp av tidigare kommentarer, gjorde jag en egen mix. Med lite vitlök i, bytte gin med vitt vin, mera morötter, lade i stekta champinjoner, och hade mer vätska i (grädde, vatten +vin) Mycket gott! Bättre än rådjursgrytan jag har gjort innan; ny favorit! Serverades med sallad och friterade jumbo-pommes. 😋
Katrine
Jätte gott. Uteslöt ginet. Blev väldigt mört. Hela familjen åt med god aptit!
Malin
Så gott en höstig dag som idag. Följde receptet precis och det blev fantastiskt. Serverade med klyftpotatis och extra gelé. Viktigt att verkligen bryna köttbitarna separat först.
Åsa
Mycket god och mört kött. La till röd lök, champinjoner och mer morot. Kokade köttet i tryckkokare en timma och sedan ytterligare 20 min med grädde och övriga ingredienser.
Jenny
Hade ingen syltlök men körde med finhackad schalottenlök, hackade vitlöksklyftor och istället för gin tog jag vitt matlagningsvinet. Fräste även champinjoner och la i. Blev sagolikt gott. Körde i tryckkokare en timme, sen föll köttet isär.
Martin
<Håller med ang koktid.Beror iof vilken del av köttet man avser att använda.Själv körde jag 45 min på en grytbitar på råfransyska.
Marko
Koka rådjurskött i 2 timmar??? Älg eller nöt, självklart, men inte rå.
Sten
Mycket gott recept , men som andra kommentatorer har det fått koka över 2 timmar innan köttet var klart. Tillsatte dessutom lök, fler morötter och svamp. Det blev superbt gott.
Christer