Rabarberpaj med brynt smör

Lyxa till rabarberpajen med brynt smör. Det ger en fantastisk nötig touch som passar perfekt till den sötsyrliga fyllningen. En glutenfri variant? Välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller fluffig vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2578 KJ / 616 kCal
Fett33 g
Salt1.31 g
Kolhydrater74 g
Protein5 g
Kommentarer
25 stSupergott!
Ingrid
Hej! Genom åren har jag gjort pajen många gånger. Alltid en favorit! Jag tycker dock att det borde vara mer mjöl. Använder ungefär 2,5 dl.
Anja
Kan man göra den i långpanna? Hur mycket ska det vara av ingredienserna då?
Anneli
Hej Anneli! Ja, det går jättebra. Ta receptet gånger två som blir det lagom! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Går den bra att frysa?
Suzanne
Hej Suzanne! Vi skulle inte rekommendera det. Vi tror att den blir för blöt då. Men om det ändå blir över kan det ju vara värt att testa? Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Skulle man kunna använda äpplen i stället för rabarber?
Kristina
Hej Kristina! Ja, det funkar säkert. Vi har även ett väldigt omtycket recept med äpplen som liknar detta, Bittes äppelpaj: https://www.ica.se/recept/bittes-appelpaj-641589/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Gott recept men för att bryna smör så rekommenderar jag att värma smöret till 125 grader. Låt även rabarbern stå i socker och kanel någon timma innan det läggs i formen. Servera med rårörd vaniljsås
Markus
Verkligen god! Att den var enkel att göra är ytterligare ett plus.
Linda
Alltså wow, så god denna enkla paj är!!
Ulrika
Jättegod och knäckig
Britt-irene
Knäckig och god! Hade inga rabarber och inga havregryn. Bytte till äpplen och granola…. Funkade jättebra! Gästerna och jag blev nöjda! Man tager vad man haver!!!!
Margaretha