Rabarberpaj med brynt smör

Betyg 3.9 av 5.230 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Rabarberpaj med brynt smör

Lyxa till rabarberpajen med brynt smör. Det ger en fantastisk nötig touch som passar perfekt till den sötsyrliga fyllningen. En glutenfri variant? Välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller fluffig vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Rabarberpaj med brynt smör

Ingredienser

4 portioner
500 g rabarber i bitar
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 krm salt

Till servering

vaniljglass eller vaniljsås

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • Supergott!

    Ingrid

  • Hej! Genom åren har jag gjort pajen många gånger. Alltid en favorit! Jag tycker dock att det borde vara mer mjöl. Använder ungefär 2,5 dl.

    Anja

  • Kan man göra den i långpanna? Hur mycket ska det vara av ingredienserna då?

    Anneli

    Hej Anneli! Ja, det går jättebra. Ta receptet gånger två som blir det lagom! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Går den bra att frysa?

    Suzanne

    Hej Suzanne! Vi skulle inte rekommendera det. Vi tror att den blir för blöt då. Men om det ändå blir över kan det ju vara värt att testa? Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Skulle man kunna använda äpplen i stället för rabarber?

    Kristina

    Hej Kristina! Ja, det funkar säkert. Vi har även ett väldigt omtycket recept med äpplen som liknar detta, Bittes äppelpaj: https://www.ica.se/recept/bittes-appelpaj-641589/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Gott recept men för att bryna smör så rekommenderar jag att värma smöret till 125 grader. Låt även rabarbern stå i socker och kanel någon timma innan det läggs i formen. Servera med rårörd vaniljsås

    Markus

  • Verkligen god! Att den var enkel att göra är ytterligare ett plus.

    Linda

  • Alltså wow, så god denna enkla paj är!!

    Ulrika

  • Jättegod och knäckig

    Britt-irene

  • Knäckig och god! Hade inga rabarber och inga havregryn. Bytte till äpplen och granola…. Funkade jättebra! Gästerna och jag blev nöjda! Man tager vad man haver!!!!

    Margaretha

Näringsvärde per portion

Energi2578 KJ / 616 kCal
Fett33 g
Salt1.31 g
Kolhydrater74 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Knäckig rabarberpaj
    Betyg 4.2 av 5.3100 personer har röstat
    Receptet har 389 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Enkel rabarberpaj med vit choklad
    Betyg 3.3 av 5.246 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberpaj med mandelmassa
    Betyg 4.6 av 5.118 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vegansk rabarberpaj
    Betyg 4.1 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pappas paj
    Betyg 3.5 av 5.119 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad