Rabarberpaj med brynt smör

Betyg 3.9 av 5.232 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Rabarberpaj med brynt smör

Lyxa till rabarberpajen med brynt smör. Det ger en fantastisk nötig touch som passar perfekt till den sötsyrliga fyllningen. En glutenfri variant? Välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller fluffig vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Rabarberpaj med brynt smör

Ingredienser

4 portioner
500 g rabarber i bitar
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 krm salt

Till servering

vaniljglass eller vaniljsås

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • Supergott!

    Ingrid

  • Hej! Genom åren har jag gjort pajen många gånger. Alltid en favorit! Jag tycker dock att det borde vara mer mjöl. Använder ungefär 2,5 dl.

    Anja

  • Kan man göra den i långpanna? Hur mycket ska det vara av ingredienserna då?

    Anneli

    Hej Anneli! Ja, det går jättebra. Ta receptet gånger två som blir det lagom! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2578 KJ / 616 kCal
Fett33 g
Salt1.31 g
Kolhydrater74 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Knäckig rabarberpaj
    Betyg 4.2 av 5.3112 personer har röstat
    Receptet har 399 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rabarberpaj med mandelmassa
    Betyg 4.6 av 5.118 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Enkel rabarberpaj med vit choklad
    Betyg 3.3 av 5.248 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad