Rabarberglass

Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Gör så här
00:15:00
06:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan topping.
Energi1909 KJ / 456 kCal
Fett30 g
Salt0.27 g
Kolhydrater40 g
Protein7 g
Kommentarer
9 stHar gjort några recept på glass utan glassmaskin och tyvärr blev denna lite för isig för min smak. Om jag provar det igen kommer jag minska mängden kompott. Och kanske ta i lite röd hushållsfärg för att gå en finare nyans på glassen.
Martina
Helt ok, men blev som någon annan skrev en väldigt fet glass. Gjorde i glassmaskin men väljer nog ett annat recept för rabarberglass nästa gång
Emma
Jag gjorde den i glassmaskinen. Jag upplevde den som lite för fet för min smak. Ska prova att ändra receptet en smula.
Fia
Jag gjorde den i glassmaskin, det gick bra men den blev fylld till max. Har 1,5 liters-maskin. Jag vispade inte grädden utan mixade bara grädde och mascarpone för att osten skulle födela sig ordentligt. Jag hade i nästan all kompott i smeten, sparade lite till lillsyrran som fick kompott med yoghurt istället. Gott men väldigt fyllande! Nästa gång för jag nog en glass tänkt för glassmaskin, det är nog mindre grädde i de recepten.
My
Supergod i smak men den blev väldigt svår att skopa upp. Att hälla över andra hälften av kompotten var ingen bra idé, den blev som ett hårt isglasslager högst upp. Gör jag om glassen så kommer jag vända ner all kompott i glassen. Bra att veta är att glassen snarare blir beige i färgen pga kondenserade mjölken.
Siri
Hej Siri! Roligt att du gillade smaken. Jag frågade receptkreatören och hon sa att man ska ringla kompotten så det blir lite som swirls. Inte att den ska ligga som ett lager på glassen. Det verkar som att du fick ganska mycket kompott kvar att toppa med eller? Kan du ha använt Dulce de Leche istället för kondenserad mjölk, när glassen blev beige i färgen? Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Mycket god! Jag använde glassmaskin och det fungerade bra.
Victoria
Hej Victoria! Vad kul att höra att du tyckte om glassen! Tack för att du delar med dig av tipset att det går bra att göra glassen i glassmaskinen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Kan man köra smeten lika gärna i glassmaskin?
Louise
Hej Louise! Vi har inte testat göra den här glassen glassmaskin men om du gör det så kommentera gärna här igen och berätta hur den blev! Hälsningar Elina
ICA-köket
Väldigt gott och ett enkelt sätt att ta hand om rabarbern!
Anneli
Blir ljuvligt god och krämig, dock tror jag att det skall vara 2dl vatten att koka rabarberna i och inte 2msk.
Karin
Hej Karin! Receptet är med 2 msk men är rabarbern torr kan man nog behöva öka vattenmängden något. Hälsningar Michelle
ICA-köket