Rabarberglass

Betyg 4.3 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Rabarberglass

Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Rabarberglass

Ingredienser

8-10 portioner
400 g rabarber
2 msk vatten
3 msk råsocker
2 krm vaniljpulver
2 1/2 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)

Topping

bär eller hackade nötter

Gör så här

00:15:00
06:00:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Har gjort några recept på glass utan glassmaskin och tyvärr blev denna lite för isig för min smak. Om jag provar det igen kommer jag minska mängden kompott. Och kanske ta i lite röd hushållsfärg för att gå en finare nyans på glassen.

    Martina

  • Helt ok, men blev som någon annan skrev en väldigt fet glass. Gjorde i glassmaskin men väljer nog ett annat recept för rabarberglass nästa gång

    Emma

  • Jag gjorde den i glassmaskinen. Jag upplevde den som lite för fet för min smak. Ska prova att ändra receptet en smula.

    Fia

  • Jag gjorde den i glassmaskin, det gick bra men den blev fylld till max. Har 1,5 liters-maskin. Jag vispade inte grädden utan mixade bara grädde och mascarpone för att osten skulle födela sig ordentligt. Jag hade i nästan all kompott i smeten, sparade lite till lillsyrran som fick kompott med yoghurt istället. Gott men väldigt fyllande! Nästa gång för jag nog en glass tänkt för glassmaskin, det är nog mindre grädde i de recepten.

    My

  • Supergod i smak men den blev väldigt svår att skopa upp. Att hälla över andra hälften av kompotten var ingen bra idé, den blev som ett hårt isglasslager högst upp. Gör jag om glassen så kommer jag vända ner all kompott i glassen. Bra att veta är att glassen snarare blir beige i färgen pga kondenserade mjölken.

    Siri

    Hej Siri! Roligt att du gillade smaken. Jag frågade receptkreatören och hon sa att man ska ringla kompotten så det blir lite som swirls. Inte att den ska ligga som ett lager på glassen. Det verkar som att du fick ganska mycket kompott kvar att toppa med eller? Kan du ha använt Dulce de Leche istället för kondenserad mjölk, när glassen blev beige i färgen? Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Mycket god! Jag använde glassmaskin och det fungerade bra.

    Victoria

    Hej Victoria! Vad kul att höra att du tyckte om glassen! Tack för att du delar med dig av tipset att det går bra att göra glassen i glassmaskinen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Kan man köra smeten lika gärna i glassmaskin?

    Louise

    Hej Louise! Vi har inte testat göra den här glassen glassmaskin men om du gör det så kommentera gärna här igen och berätta hur den blev! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Väldigt gott och ett enkelt sätt att ta hand om rabarbern!

    Anneli

  • Blir ljuvligt god och krämig, dock tror jag att det skall vara 2dl vatten att koka rabarberna i och inte 2msk.

    Karin

    Hej Karin! Receptet är med 2 msk men är rabarbern torr kan man nog behöva öka vattenmängden något. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan topping.
Energi1909 KJ / 456 kCal
Fett30 g
Salt0.27 g
Kolhydrater40 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Rabarbersorbet med kanelkaramell
    Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vietnamesisk kaffeglass
    Betyg 4.7 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snabb rabarberglass
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glass med kondenserad mjölk
    Betyg 4.7 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad