Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Provensalsk köttfärssås

Omvandla den vanliga köttfärssåsen och spagettin till en maträtt med franska toner med receptet på denna provencalska köttfärssås som du serverar med pasta. De ljuvliga smakerna kommer från örtkryddor provencale, fetaost och vitlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttfärsen i smör i en stor stekpanna och rör så att den smular sig. Rör i vitlöken.
  3. Smula ner buljongtärningen och de frysta kryddorna. Häll i tomaterna. Låt såsen koka i några minuter.
  4. Grovhacka osten och rör ner den i såsen eller servera den separat bredvid. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g pasta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g köttfärs
  • smör
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 pkt djupfrysta örtkryddor provençale (à ca 35 g)
  • 100 g fetaost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare