Provensalsk köttfärssås
Omvandla den vanliga köttfärssåsen och spagettin till en maträtt med franska toner med receptet på denna provencalska köttfärssås som du serverar med pasta. De ljuvliga smakerna kommer från örtkryddor provencale, fetaost och vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996
Ingredienser
4 portioner
350 g pasta
2 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
smör
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 pkt djupfrysta örtkryddor provençale (à ca 35 g)
100 g fetaost
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag la även i lite hackade gröna oliver och kallade rätten för Grekisk köttfärssås. Låt köttfärsen puttra längre, så blir den mycket godare!
Mona
2006-03-24Så enkelt & så gott, en riktigt smakrik köttfärssås som rekommenderas! Ha gärna i lite riven morot och kanske paprika, för att få i ännu mer vitaminer och färger om inte annat.
Kristina
2005-05-08För en som är fullständigt okunnig i köket så är detta recept mycket lättlagat och GOTT!
Lennart
2004-05-04