Proteinbars med kokos och choklad

Att göra egna proteinbars är både enkelt och blir riktigt gott. Dessa hemmagjorda proteinbars får chokladsmak av proteinpulver men har också smaktoner av apelsin, jordnötsmör och äppelmos. Så baka proteinbars att ha till hands när du behöver lite snabb och extra energi.

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi961 KJ / 230 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein12 g
Kommentarer
11 stSka det verkligen vara 100 grader? De blev inte i närheten av klara.
Sofie
Blev torra som sågspån! Enda ev avvikelsen från receptet är att jag använde fiberhavregryn
Ann-katrin
Toppen goda och perfekta efter gym -pass.Jag skippar honung och byter kokos mot nötter
Ingrid
Måste man ha apelsinjuice och äppelmos?
Nicole
Hej Nicole! Jag gissar att om man tar bort dom ingredienserna så blir konsistensen torrare, men du kan prova med att ersätta juicen med vatten och äppelmoset med mer jordnötssmör. Lycka till! vänliga hälsningar Tove.
ICA-köket
Mina ville inte alls bli som bars. Konsistensen liknade mest mjuka kärleksmums (även efter att jag haft de i ugnen i 1 timme!!!), men blev fett goda ändå!
Sara
Hej Sara! Kul att du gillade smaken, låter ju toppen med en nyttigare variant av kärleksmums <3. Kanske kan mjukheten kan bero på vilket proteinpulver man använder. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Tyvärr inte alls gott.
Téa
Hej! jag har en son hemma och han är tyvärr allergisk mot nötter, min fråga är om man kan byta ut jordnötssmöret mot något annat alternativ?
Simon
Hej Simon! Ursäkta sent svar, om han tål mandel så skulle jag säga byt till mandelsmör. Annars kan jag inte riktigt komma på något, eller kanske dessa kan vara något? https://www.ica.se/recept/bar-med-torkade-svarta-vinbar-och-fron-718519/ inte riktigt samma sak men de ger energi :) Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej! Jag har nu bakat dessa bars och är väldigt nöjd. Jag blev lite fundersam bara och undrar du hur länge håller dessa proteinbars? ifall jag har de i skafferiet? Kylskåpet? eller i Frysen? Har bakplåtspapper/Smörpapper runt
Simon
Hej Simon! Förvara dem gärna i kylskåp så håller de ca 1 vecka. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Ja tyckte det blev för söta, smakade mer sött än någon annat de tog över lite för mycket.
Emelie
Kan ni inte göra en vegansk version av receptet?
Johanna