Vad passar bättre in på ett kalas eller högtidsfirande än en strålande, härlig prinsesstårta? Tårtan som är fylld av grädde och övertäckt med marsipan är en favorit hos både stora och små.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk i marsankrämen. Välj laktosfri vispgrädde och mjölkfri mörk choklad.Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Tips
Prinsesstårtans vecka infaller 20 - 26 september. Originalreceptet gjordes på 30 -talet av hushållsläraren Jenny Åkerström då prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrid var elever till Jenny.
Vad tyckte du om receptet?
212
14 st
Kommentarer
Hanna
12/11/2020
Min botten blev väldigt tunn! Själva smeten var också väldigt rinnig. Det finns ingen chans att den ”kaka” jag bakat ska bli hela tre bottnar, det kan jag lova!
Mikro
5/16/2020
Botten blir perfekt! Jag blandade inte grädde och kräm, gjorde varje lager enskilt så att säga.... O som kommentar till Ica som säger den inte är lika god dagen efter... åh joooo, extremt saftig och god. Inte alls mindre fräsch. GOTT!
Mattias
12/21/2019
Byt vetemjöl mot maizena så är den glutenfri.. vispar ägg å socker lite extra bara .. vet inte om det har inverkan men har gjorde denna till frugan i många år..
Kommentarer
Hanna
12/11/2020Min botten blev väldigt tunn! Själva smeten var också väldigt rinnig. Det finns ingen chans att den ”kaka” jag bakat ska bli hela tre bottnar, det kan jag lova!
Mikro
5/16/2020Botten blir perfekt! Jag blandade inte grädde och kräm, gjorde varje lager enskilt så att säga.... O som kommentar till Ica som säger den inte är lika god dagen efter... åh joooo, extremt saftig och god. Inte alls mindre fräsch. GOTT!
Mattias
12/21/2019Byt vetemjöl mot maizena så är den glutenfri.. vispar ägg å socker lite extra bara .. vet inte om det har inverkan men har gjorde denna till frugan i många år..