Prinsesstårta

247
14
Prinsesstårta

Vad passar bättre in på ett kalas eller högtidsfirande än en strålande, härlig prinsesstårta? Tårtan som är fylld av grädde och övertäckt med marsipan är en favorit hos både stora och små.

Skriv ut
Prinsesstårta

Ingredienser

8 bitar

Tårtbotten

4
ägg
2 dl
socker
1 dl
vetemjöl
1 dl
potatismjöl
2 tsk
bakpulver

Fyllning

3 dl
marsankräm
4 dl
vispgrädde
2 tsk
vaniljsocker
1/2 dl
hallonsylt

Garnering

1
färdigt marsipanlock
-
ros och blad
50 g
mörk blockchoklad
-
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk i marsankrämen. Välj laktosfri vispgrädde och mjölkfri mörk choklad.Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Tips

Prinsesstårtans vecka infaller 20 - 26 september. Originalreceptet gjordes på 30 -talet av hushållsläraren Jenny Åkerström då prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrid var elever till Jenny.

Vad tyckte du om receptet?

247

Kommentarer

Hanna

2020-12-11

Min botten blev väldigt tunn! Själva smeten var också väldigt rinnig. Det finns ingen chans att den ”kaka” jag bakat ska bli hela tre bottnar, det kan jag lova!

Mikro

2020-05-16

Botten blir perfekt! Jag blandade inte grädde och kräm, gjorde varje lager enskilt så att säga.... O som kommentar till Ica som säger den inte är lika god dagen efter... åh joooo, extremt saftig och god. Inte alls mindre fräsch. GOTT!

Mattias

2019-12-21

Byt vetemjöl mot maizena så är den glutenfri.. vispar ägg å socker lite extra bara .. vet inte om det har inverkan men har gjorde denna till frugan i många år..

Näringsvärde per portion

Energi 2200 KJ / 606 kCal
Fett 32 g
Salt 0.85 g
Kolhydrater 69 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept