Prinsesstårta med hallonsylt
Vad passar bättre in på ett kalas eller högtidsfirande än en strålande, härlig prinsesstårta? Marsipantårtan som är fylld av grädde och söt hallonsylt och övertäckt med marsipan är en favorit hos både stora och små.
Ingredienser
8 bitar
Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl marsankräm
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl hallonsylt
Garnering
1 färdigt marsipanlock
ros och blad
15 st färska hallon
florsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri marsankräm och laktosfri mjölk till marsankrämen. Välj laktosfri vispgrädde.Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör laktosfri: välj laktosfri marsankräm och laktosfri mjölk till marsankrämen. Välj laktosfri vispgrädde.Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Tips
Prinsesstårtans vecka infaller 20 - 26 september. Originalreceptet gjordes på 30 -talet av hushållsläraren Jenny Åkerström då prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrid var elever till Jenny.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2301 KJ / 550 kCal
Fett30 g
Salt0.5 g
Kolhydrater60 g
Protein9 g
Kommentarer
Prinsesstårta ska inte innehålla hallonsylt, blir alldeles för sött.
Lena
2023-07-18Kan man frysa in dom?
Maria
2022-03-17Tag 3dl mjölk och dubbelt så mycket pulver som det ska vara till marsansåsen
Agneta
2022-02-12