Potatisgratäng med persika & salami
En annorlunda och festlig gratäng med frukt och salami. Potatisen får fin smak av den salta korven och de söta frukterna. Servera med en fräsch sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
1200 g mjölig potatis
1 gul lök
1 1/2 dl mellangrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
svartpeppar
Topping
1 burk konserverade persikor eller mango (à 500 g)
150 g salami av italiensk typ (eller pepparsalami)
1 dl avrunnen grillad paprika
1 1/2 dl riven ost (17%)
grovmalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett32 g
Kommentarer
God kombination med salami-mango.
Maria
2023-12-01Verkligen jättegott och lite annorlunda. Passar både barn och vuxna
Anette
2009-06-05