Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater
Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater är perfekta vegetariska burgare. Rödlök ger burgarna god smak. Av smeten plattar du ut hisrburgarna och steker dem sedan tills de får lite färg.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007
Ingredienser
4 portioner
2 dl hirs
4/5 dl kvarg
1 ägg
1 dl ströbröd
1 liten rödlök
150 g fetaost
10 soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
olivolja till grillning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här är ett perfekt vardagsrecept för oss som ofta äter vegetariskt. Supergoda och håller ihop bra. Det går dock inte på 20 minuter om man räknar in att hirsgrynen ska kokas och svalna. Jag åt dom med klyftpotatis och tsatziki!
Johanna
2007-10-21Vi stekte burgarna i ganska mycket olivolja i stället i stekpanna. Det blev kanongott! Hade problem med att "färsen" blev för lös för att kunna göra burgare som höll ihop på grillgallret.
Helena
2007-07-01Otroligt gott som "köttsubstitut" när det grillas hamburgare. Vi åt våra med hamburgerbröd, dressing, sallad, saltgurka och majs. Då räckte det till ca 6 porttioner. De är väldigt svårgrillade eftersom de inte håller ihop så bra, nästa gång provar jag med aluminiumfolie.
Kristofer
2007-06-11