Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater

Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater är perfekta vegetariska burgare. Rödlök ger burgarna god smak. Av smeten plattar du ut hisrburgarna och steker dem sedan tills de får lite färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka hirsen enligt anvisning på paketet. Låt kallna.
  2. Blanda den kalla kokta hirsen med kvarg, ägg och ströbröd.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Tärna fetaosten. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt detta. Rör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma 12 bollar (för 4 port) och platta ut dem till 2 cm tjocka burgare. Pensla med olivolja. Grilla i ca 5 minuter per sida tills de är genomgrillade och har fått fin färg.

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl hirs
  • 0,8 dl kvarg
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 liten rödlök
  • 150 g fetaost
  • 10 soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olivolja till grillning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept