Potatis- och tomatpaj

Pajer är en favorit som passar de flesta, både som middag eller till buffén. Denna matiga potatis- och tomatpaj är en variant som får sina ljuvliga smaker från fetaost och färska örter och omsluts av en mild äggstanning.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Ingredienser
6 portioner
75 g smör eller margarin
1 dl kvarg (10%)
3 dl vetemjöl
Fyllning
500 g kokt färskpotatis i bitar
150 g fetaost gärna mager variant
2 dl mjölk
4 ägg
3 msk hackade färska örter, tex basilika och timjan
1 tsk salt
nymalen svartpeppar efter smak
1 dl riven mager ost
150 g körsbärstomater i halvor
Gör så här
00:10:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stGod och mättande! Lade till soltorkade tomater och färsk basilika. Blev mycket uppskattat, den här gör vi gärna fler gånger.
Suzanne
Vi gjorde pajerna på vinterpotatis och det blev också bra. Pajen går utmärkt att göra i förväg och frysa in. Passar perfekt som ett matigt alternativ på ett buffébord!
Margareta
Lite jobbigt att borsta potatisen före kokningen men det är det värt. Mycket god paj, bra att servera till vegetarianer.
Irja