Potatis- och tomatpaj

Betyg 3.6 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Potatis- och tomatpaj

Pajer är en favorit som passar de flesta, både som middag eller till buffén. Denna matiga potatis- och tomatpaj är en variant som får sina ljuvliga smaker från fetaost och färska örter och omsluts av en mild äggstanning.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Potatis- och tomatpaj

Ingredienser

6 portioner
75 g smör eller margarin
1 dl kvarg (10%)
3 dl vetemjöl

Fyllning

500 g kokt färskpotatis i bitar
150 g fetaost gärna mager variant
2 dl mjölk
4 ägg
3 msk hackade färska örter, tex basilika och timjan
1 tsk salt
nymalen svartpeppar efter smak
1 dl riven mager ost
150 g körsbärstomater i halvor

Gör så här

00:10:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • God och mättande! Lade till soltorkade tomater och färsk basilika. Blev mycket uppskattat, den här gör vi gärna fler gånger.

    Suzanne

  • Vi gjorde pajerna på vinterpotatis och det blev också bra. Pajen går utmärkt att göra i förväg och frysa in. Passar perfekt som ett matigt alternativ på ett buffébord!

    Margareta

  • Lite jobbigt att borsta potatisen före kokningen men det är det värt. Mycket god paj, bra att servera till vegetarianer.

    Irja

Testa liknande recept

  • Fårost till grillspett
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Oströra
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Laxbollar med soltorkade tomater
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kaviarmacka de luxe
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Renklämma
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad