Posset Brûlée med blodapelsin

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Posset Brûlée med blodapelsin

Silkeslen posset brûlée med blodapelsin får ett karamelliserat täcke när rörsocker på toppen bränns med brännare. Den fräscha brittiska efterrätten kan serveras i portionsform eller, som här, i en urgröpt apelsin – en dessert som verkligen imponerar!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Apelsiner fyllda med posset brulee med socker som bränts av på toppen.

Ingredienser

6 portioner
7 små blodapelsiner
1/2 citron (1 msk saft, för 6 port)
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 tsk torkade fänkålsfrön
1/2 tsk röd karamellfärg (kan uteslutas)

Till servering

3 msk strösocker

Gör så här

00:02:00
06:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Gjorde på vanliga apelsiner. Blir mycket mer juice från apelsinerna. Jag fick mycket fruktkött över som blev ett mellanmål till tonåringen + ett glas med nypressad juice. OK resultat, men ganska söt-sliskig. Kanske bättre med lite mer citronjuice?

    Karin

  • Stämmer verkligen den angivna mängden apelsinsaft? Jag gjorde halv sats, och på två blodapelsiner fick jag ut 1 1/3 dl saft! Då borde det ju bli nästan 4 dl med 6 apelsiner! (Och apelsinerna var ganska små.)

    Karin

  • Om jag använder vegansk vispgrädde, baserat på havre, stelnar det då?

    Lena

    Hej Lena! Den gör tyvärr inte det. Jag har sett andra recept på vegansk posset där dom använder tofu eller majsstärkelse för att få den fast. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1438 KJ / 344 kCal
Fett20 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Färgat socker
Betyg 3.6 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Posset gjord på vinbär
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör
Betyg 4.6 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Blodapelsin- och marängpaj
Betyg 2.9 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Pâte à choux - tre varianter
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Cannoli
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad