Posset Brûlée med blodapelsin

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Posset Brûlée med blodapelsin

Silkeslen posset brûlée med blodapelsin får ett karamelliserat täcke när rörsocker på toppen bränns med brännare. Den fräscha brittiska efterrätten kan serveras i portionsform eller, som här, i en urgröpt apelsin – en dessert som verkligen imponerar!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Apelsiner fyllda med posset brulee med socker som bränts av på toppen.

Ingredienser

6 portioner
7 små blodapelsiner
1/2 citron (1 msk saft, för 6 port)
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 tsk torkade fänkålsfrön
1/2 tsk röd karamellfärg (kan uteslutas)

Till servering

3 msk strösocker

Gör så här

00:02:00
06:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Gjorde på vanliga apelsiner. Blir mycket mer juice från apelsinerna. Jag fick mycket fruktkött över som blev ett mellanmål till tonåringen + ett glas med nypressad juice. OK resultat, men ganska söt-sliskig. Kanske bättre med lite mer citronjuice?

    Karin

  • Stämmer verkligen den angivna mängden apelsinsaft? Jag gjorde halv sats, och på två blodapelsiner fick jag ut 1 1/3 dl saft! Då borde det ju bli nästan 4 dl med 6 apelsiner! (Och apelsinerna var ganska små.)

    Karin

  • Om jag använder vegansk vispgrädde, baserat på havre, stelnar det då?

    Lena

    Hej Lena! Den gör tyvärr inte det. Jag har sett andra recept på vegansk posset där dom använder tofu eller majsstärkelse för att få den fast. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Vad gör att det stelnar??

    Sandra

    Hej Sandra! Det är syran i blodapelsinen och citronen i kombination med grädden som gör att det stelnar. Hälsningar Leif

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1438 KJ / 344 kCal
Fett20 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Färgat socker
    Betyg 3.6 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Posset gjord på vinbär
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blodapelsin- och marängpaj
    Betyg 2.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Cannoli
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Cappelletti in brodo
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad