Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pork belly med salsa och avokado

Denna utsökta pork belly går att njuta av alla dagar i veckan. En smakfull texmex salsa gör det saftiga köttet sällskap på tallriken som serveras tillsammans med ris. Måltiden blir fulländad genom att bryta av smakerna med fräsch krispig sallad, avokado och majs.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset och värm köttet enligt anvisningarna på förpackningarna.
  2. Låt majsen rinna av.  
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet, skär det i klyftor och blanda med majsen.  
  4. Riv salladen i bitar. Blanda den med, lite limesaft, oljan, salt och peppar.
  5. Servera köttet med salsa, sallad, avokado och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Glazen kan drygas ut genom att blanda den med 2 msk chilisås och 1/2 mska soja (för 2 port).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris eller annat gryn
  • 2 port pork belly
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 1 avokado
  • 1 krispsallad
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 200 g texmex salsa
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3387 kJ / 810 kCal