Pinje- och kräftbakad sej

Betyg 3.7 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Pinje- och kräftbakad sej

Har du något speciellt att fira och vill bjuda dina vänner på en toppenmiddag? Då ska du tillaga den här pinje- och kräftbakade sejen, där fisken förgylls av den läckra champagnesåsen och fluffig pressad potatis. Middagen kommer att bli en succé!

Pinje- och kräftbakad sej

Ingredienser

4 portioner
4 tjocka benfria bitar av sej (à 150 g)
salt
1/2 burk kräftstjärtar i lag (à ca 400 g)
50 g smör eller margarin
50 g pinjenötter
1 dl hackad dill
nymalen vitpeppar

Champagnesås

1 1/2 dl vatten
1/2 tärning hönsbuljong
1 1/2 dl matlagningsgrädde (15%)
1 msk majsstärkelse
1 dl champagne eller mousserande vin
salt
nymalen vitpeppar

Till servering

lättkokta sugar snaps eller sockerärtor
pressad potatis

Gör så här

00:15:00
00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Testade ikväll inför nyårsafton ... MMmmm! Tvekar inte, sista måltiden för i år blir fisk enligt detta recept. Jättegott! Extra plus är att det går att förbereda och är enkelt men ändå ser arbetat ut!

    Susanne

  • Supergott! Enkelt att tillaga och perfekt bjudmat eftersom man kan förbereda en del. Fina bitar av färsk marulk gjorde rätten till en av de godaste mina gäster hade ätit på länge. Jag kokade amandinepotatis till och gjorde 1,5 sats av såsen istället för pressad potatis.

    Zara

  • Otroligt gott, jag skall med glädje göra det igen. Helt perfekt för en Nyårsafton och narurligtvis när du har något speciellt, att fira.

    Elisabet

Testa liknande recept

  • Fiskpaj med frasigt täcke
    Betyg 2.8 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt fisk med citronsås
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskpanna med tomater och persilja
    Betyg 2.9 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad