Pecannötpaj med choklad

4
0
Pecannötpaj med choklad

Pecannötspaj med smak av nöt och choklad är ett klassiskt amerikanskt bakverk. Baka pecan pie hemma, du gör den med en mördegsbotten och härlig fyllning med pecannötter och choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Pecannötpaj med choklad

Ingredienser

10-12 bitar

Pajdeg

150 g kallt smör
3/4 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 litet ägg (à ca 50 g)
1 - 3 msk kallt vatten (vid behov)

Fyllning

1 1/4 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
150 g smält smör
2 msk Bourbon
3 dl pecannötter
2 1/2 dl mörka chokladknappar eller hackad mörk choklad

Serveringsförslag

lättvispad grädde

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, choklad och grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer