Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med timjandoftande morotssås och bönsallad

Timjan, morot och krossade tomater och sötmandel utgör tillsammans basen i den här spännande pastarätten som toppas med en sallad med haricots verts, rostad mandel och apelsinvinägrett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Morotssås: Skala morötter och vitlök. Grovriv morötterna och finhacka vitlöken.
  2. Fräs morötterna och vitlöken i olivoljan i en gryta.
  3. Tillsätt krossade tomater och timjan. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  4. Rör ner smetana och låt koka ytterligare 5 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta sötmandel i en torr stekpanna och hacka den grovt.
  6. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka haricots verts ca 3 minuter och tag upp dem med hålslev. Skölj i kallt vatten.
  7. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i det redan kokande vattnet.
  8. Apelsinvinägrett: Vispa ihop finrivet apelsinskal, pressad apelsinjuice, vitvinsvinäger och olivolja.
  9. Vänd ner haricots verts, sallad och de rostade mandlarna i dressingen. Servera med spaghetti. 

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd spaghetti utan ägg.

Tips

Barnknepet: Lämplig rätt att låta de små barnen vara med och bidra till, exempelvis rosta mandlarna eller vända salladen. De stora barnen kanske kan få hela ansvaret för rätten?

Ingredienser

Portioner: 4
Morotssås
  • 4 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 dl smetana
  • salt och peppar
  • 1 dl sötmandel
  • 200 g haricots verts
  • 280 g spaghetti
  • ca 60 g sallad (gärna medelhavsmix)
Apelsinvinägrett
  • 1/2 apelsin
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2447 kJ / 584 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept