Pasta med timjandoftande morotssås och bönsallad
Timjan, morot och krossade tomater och sötmandel utgör tillsammans basen i den här spännande pastarätten som toppas med en sallad med haricots verts, rostad mandel och apelsinvinägrett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012
Ingredienser
4 portioner
Morotssås
4 morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1/2 tsk timjan
1 dl smetana
salt
peppar
1 dl sötmandel
200 g haricots verts (bönor)
280 g spaghetti (gärna fullkorn)
ca 60 g sallad (gärna medelhavsmix)
Apelsinvinägrett
1/2 apelsin
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2447 KJ / 584 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater67 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
hade uppskattat att det angavs vikt på morötterna. väldigt lurigt att bara skriva 4 morötter när ICAs morötter generellt är ganska stora. Det hela slutade med alldeleles för mycket riven morot i en gegga som fick spädas ut med extra tomatsås och grädde. Har svårt att förstå vad det egntligen skulle ha blivit av det här. // Jonas
Ulrika
2012-02-09