Pasta med timjandoftande morotssås och bönsallad
Timjan, morot och krossade tomater och sötmandel utgör tillsammans basen i den här spännande pastarätten som toppas med en sallad med haricots verts, rostad mandel och apelsinvinägrett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012
Ingredienser
4 portioner
Morotssås
4 morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1/2 tsk timjan
1 dl smetana
salt och peppar
1 dl sötmandel
200 g haricots verts (bönor)
280 g spaghetti (gärna fullkorn)
ca 60 g sallad (gärna medelhavsmix)
Apelsinvinägrett
1/2 apelsin
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd spaghetti utan ägg.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Lämplig rätt att låta de små barnen vara med och bidra till, exempelvis rosta mandlarna eller vända salladen. De stora barnen kanske kan få hela ansvaret för rätten?
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2447 KJ / 584 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater67 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
hade uppskattat att det angavs vikt på morötterna. väldigt lurigt att bara skriva 4 morötter när ICAs morötter generellt är ganska stora. Det hela slutade med alldeleles för mycket riven morot i en gegga som fick spädas ut med extra tomatsås och grädde. Har svårt att förstå vad det egntligen skulle ha blivit av det här. // Jonas
Ulrika
2012-02-09