Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med grekisk tomatsås

Den här delikata tomatsåsen med grekisk touch passar utmärkt att servera till varm, nykokt pasta. Smaker av vitlök, morot, chili och fårost kommer få det att vattnas i munnen på dig!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv morötterna på den grova sidan på rivjärnet eller matberedarens rivskiva. Skölj, kärna ur och finhacka chili. Skala och hacka eller pressa vitlöken. Skala och hacka löken.
  2. Fräs grönsakerna tills de är mjuka i oljan i en stekpanna. Häll på tomaterna. Låt koka ihop under lock 10-20 minuter, tillsätt vatten om det blir för tjockt. Såsen ska rinna men inte vara soppa. Smaka av med salt.
  3. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning. Riv fårosten på grova sidan på rivjärnet (tips! Lägg osten i frysen en liten stund innan så går det lättare).
  4. Rör ner osten i såsen precis innan servering. Spara gärna lite till garnering. Servera pastan med den grekiska tomatsåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora morötter
  • 1/4 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 pkt finkrossade eller passerade tomater (à 500 g)
  • ev 1 1/2 dl vatten
  • 280 g penne rigate
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g fårost
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer