Malins svartvinbärsbubbel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Malins svartvinbärsbubbel

Ett kul sätt att ta tillvara svartvinbärsskörden är att göra granité och blanda med t ex mousserande vin eller hälften mineralvatten hälften fruktsoda. Perfekt fördrink!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina vinbären om de är frysta. Passera dem genom en finmaskig sil till en kärnfri puré.
  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Rör tills sockret smält. Ta från värmen och låt svalna.
  3. Tillsätt citronjuice och svartvinbärspuré i kastrullen. Häll detta i en bunke och ställ i frysen 3–4 timmar. Rör om några gånger till en granité.
  4. Fördela svartvinbärsgranitén i glas. Fyll på med torrt mousserande vin.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Svartvinbärsgranitén går utmärkt att göra 1–2 dagar före servering. Skrapa ihop den färdiga granitén och lägg i en bunke med lock. Frys in igen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 450 g svarta vinbär
  • 0,8 dl socker
  • 1,8 dl vatten
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 flaska torrt mousserande vin (à 75 cl)
Lägg till i inköpslistan