Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Päronfyllda färsbiffar med rödlöksmarmelad

Spännande och mättande recept på goda päronfyllda färsbiffar med rödlöksmarmelad. Servera de päronfyllda järparna och den mumsiga marmeladen av rödlök och honung med klyftpotatis och en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Päronfyllda färsjärpar: Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma till 8 järpar (för 4 port). Skär osten i stavar.
  2. Skölj, kärna ur och skär päronet i 8 klyftor (för 4 port). Tryck in en oststav och en päronklyfta i varje järpe.
  3. Stek järparna runt om i hälften av matfettet i en stekpanna. Låt eftersteka ca 10 min.
  4. Skala och skiva löken. Fräs löken i resten av matfettet i en stekpanna. Tillsätt vinäger, honung, salt och kryddnejlikor. Låt puttra ca 5 min. Servera järparna med rödlöksmarmeladen. Klyftpotatis och sallad passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 rödlökar
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 5 kryddnejlikor
Päronfyllda färsbiffar
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g lagrad ost t ex herrgård
  • 1 päron
Till servering
  • klyftpotatis
Lägg till i inköpslistan