Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Parmesantwistar

Läckra parmesantwistar som du gör av smördegsremsor penslade med ägg för att parmesanosten och saltet ska fästa bättre. Vrid degen till skruvar och grädda i ugnen tills de fått en vacker färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 36 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär degen i 18 remsor (För 36 st), ca 1,5 cm breda. Pensla remsorna med det uppvispade ägget och strö på riven ost. Salta.
  3. Skär remsorna tvärs över så de blir 10-12 cm långa. Vrid dem till "twistar" och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla med ägg igen och strö ev på lite mer salt och ost. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Ingredienser

Portioner: 36 st
  • 1 förp kyld, fyrkantig smördeg (à 275 g)
  • 1 ägg
  • 1 dl finriven parmesanost
  • salt, gärna gourmetsalt
Lägg till i inköpslistan