Parmesantwistar
Läckra parmesantwistar som du gör av smördegsremsor penslade med ägg för att parmesanosten och saltet ska fästa bättre. Vrid degen till skruvar och grädda i ugnen tills de fått en vacker färg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997
Ingredienser
36 st
1 förp kyld, fyrkantig smördeg (à 275 g)
1 ägg
1 dl finriven parmesan
salt, gärna gourmetsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag använde flingsalt, och oj va salta de blev, fast bra drinktilltugg ;-) Men nästa gång skippar jag saltet på utsidan som det stod att man kunde lägga till. Annars gott!
Malin
2009-08-06Jättegoda och enkla. Ser mer avancerade ut än de är. Strör ibland på lite paprikapulver för färgens skull. Snåla inte på osten.
Cecilia
2008-08-14Hade tema italien på min 25årsfest. Serverade twistarna som tilltugg. Alla tyckte de ar jättegoda. De ser väldigt imponerande ut när de ligger på fat, men är så enkla att göra. Hade även parmarullar med olivkräm samt pizza som tilltugg.
Carolina
2005-06-16