Parmesantwistar

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
3
Parmesantwistar

Läckra parmesantwistar som du gör av smördegsremsor penslade med ägg för att parmesanosten och saltet ska fästa bättre. Vrid degen till skruvar och grädda i ugnen tills de fått en vacker färg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997

Parmesantwistar

Ingredienser

36 st
1   förp kyld, fyrkantig smördeg (à 275 g)
1   ägg
1 dl  finriven parmesan
salt, gärna gourmetsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Jag använde flingsalt, och oj va salta de blev, fast bra drinktilltugg ;-) Men nästa gång skippar jag saltet på utsidan som det stod att man kunde lägga till. Annars gott!

Malin

2009-08-06

Jättegoda och enkla. Ser mer avancerade ut än de är. Strör ibland på lite paprikapulver för färgens skull. Snåla inte på osten.

Cecilia

2008-08-14

Hade tema italien på min 25årsfest. Serverade twistarna som tilltugg. Alla tyckte de ar jättegoda. De ser väldigt imponerande ut när de ligger på fat, men är så enkla att göra. Hade även parmarullar med olivkräm samt pizza som tilltugg.

Carolina

2005-06-16

Testa liknande recept

Smördegssnurror med Västerbottensost
Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med olika toppings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Parmesangrissini
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snurror med Västerbottensost och pistagnötter
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftbakelse
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salta bräder
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga