Parmesantwistar

Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Parmesantwistar

Läckra parmesantwistar som du gör av smördegsremsor penslade med ägg för att parmesanosten och saltet ska fästa bättre. Vrid degen till skruvar och grädda i ugnen tills de fått en vacker färg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

36 st
1 förp kyld, fyrkantig smördeg (à 275 g)
1 ägg
1 dl finriven parmesan
salt, gärna gourmetsalt

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jag använde flingsalt, och oj va salta de blev, fast bra drinktilltugg ;-) Men nästa gång skippar jag saltet på utsidan som det stod att man kunde lägga till. Annars gott!

    Malin

  • Jättegoda och enkla. Ser mer avancerade ut än de är. Strör ibland på lite paprikapulver för färgens skull. Snåla inte på osten.

    Cecilia

  • Hade tema italien på min 25årsfest. Serverade twistarna som tilltugg. Alla tyckte de ar jättegoda. De ser väldigt imponerande ut när de ligger på fat, men är så enkla att göra. Hade även parmarullar med olivkräm samt pizza som tilltugg.

    Carolina

Testa liknande recept

  • Smördegssnurror med Västerbottensost
    Betyg 4.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Parmesangrissini
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crostini med olika toppings
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Salta bräder - tunnbrödschips
    Betyg 4.2 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad