Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Parmatallrik

Parmatallrik är härligt att ställa fram en varm sommardag. En god blandning av honungsmelon, selleristjälkar, parmaskinka, bladpersilja och ost. Toppa det med en ljuvlig valnötsdressing med dragonvinäger, valnötsolja och valnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta ut kulor av melonen med hjälp av ett kuljärn. Skölj och strimla selleristjälkarna tunt. Blanda melon och selleri.
  2. Portionera ut salladen på assietter. Finfördela osten över salladen med hjälp av kniv eller sked. Stick ner en kvist persilja och lägg upp skinkan vid sidan om salladen.
  3. Dressing: Skaka samman vinäger, salt, olja och valnötter. Servera valnötsdressingen separat till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 honungsmelon
  • 2 selleristjälkar
  • 200 g ost t ex bavaria eller gorgonzola
  • 4 kvistar bladpersilja
  • 200 g parmaskinka, pastrami eller rökt skinka
Valnötsdressing
  • 1 msk dragonvinäger
  • 1 krm salt
  • 3 msk valnötsolja eller solrosolja
  • 4 hackade valnötskärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?