Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Parfait med After Eight

Parfait är som glass med extra mycket grädde, här smaksatt med After Eight. Parfait betyder perfekt på franska och vi kan inte annat än hålla med - detta är den perfekta desserten när du vill lyxa till det lite extra. Dekorera gärna med after eight och myntablad innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulorna tillsammans med hälften av sockret tills det blir vitt och fluffigt.
  2. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och glukos eller honung med resten av sockret.
  3. Hacka chokladen och lägg den i en liten bunke.
  4. Tillsätt ca 1 dl (för 4 port) av den varma gräddmjölken och rör tills det blir en jämn smet.
  5. Vispa ner den varma gräddmjölken och chokladsmeten i äggmassan. Låt den svalna under omrörning.
  6. Slå upp i en fin form och ställ i frysen (rör gärna runt med jämna mellanrum under tiden den fryser). 
  7. Parfaiten behöver ca 6 timmar i frysen. Ställ gärna formen 15 minuter i kylskåp före servering, så får den lite mjukare konsistens.
  8. Till garnering: Ringla gärna över chokladsås och garnera med myntablad och After Eight.

För alla

Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Nestlè.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 4 stora äggulor
  • 100 g socker
  • 2 1/2 dl vispgrädde (40%)
  • 2 1/2 dl mjölk (3%)
  • 1 liten vaniljstång
  • 1/2 msk glukos eller flytande honung (1/2 msk motsvarar ca 10 g)
  • 12 bitar after eight (+ ev extra till garnering)
Till garnering
  • chokladsås
  • myntablad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer