Pappas whiskysill

Betyg 2.7 av 5.60 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Pappas whiskysill

Whiskysill är en härlig och mycket trevlig sillinläggning som dessutom är lätt att göra själv. Honung, whisky och kryddpepparkorn blir tillsammans en fin smakupplevelse.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Pappas whiskysill

Ingredienser

4 portioner
1 pkt 5-minuter sill (à 420 g)
1/2 - 1 gul lök
1/2 dl flytande honung
1/2 dl whisky (gärna bourbon)
2 - 3 lagerblad
20 - 22 hela kryddpepparkorn
5 - 6 stjärnanis eller kryddnejlikor
10 - 12 vit- eller svartpepparkorn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jag har bytt ut honungen mot ljus sirap, blev bättre då.

    Anna

  • Supergod och enkel. Jim Beam är perfekt att använda.

    Mats

  • Suveränt god sillinläggning som numera är ett stående inslag till jul, påsk och midsommar. Själv hade jag ingen whiskey hemma utan tog calvados istället, vilket jag inte tror försämrade resultatet.

    Margareta

Näringsvärde per portion

Energi829 KJ / 198 kCal

Testa liknande recept

  • Whisky- och lingonsill
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inlagd sill med äpple och senapssås
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Honungssill
    Betyg 2.7 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sillklämma
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kräftsill
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad